Diepens: ‘Tachtig procent zeker nacompetitie’

HAAREN – Hoewel Nemelaer afgelopen weekend (door een gelijkspel tegen Alverna) naast de tweede periodetitel greep, overheerst de positiviteit nog altijd op sportpark De Walzaad. De kans is immers groot dat de nacompetitie op een andere manier alsnog wordt gehaald. “Onze voorhoede scoort er op los en het team staat als een huis.”

Jaargang 2018-2019 gaat in Haaren hoe dan ook de boeken in als succesvol. “We speelden ons al snel veilig – dat was onze eerste doelstelling – en vanuit daar zijn we verder gaan kijken. Nu lonkt de nacompetitie, met kans op promotie.” Wesley Diepens spreekt trots over zijn club en elftal. “We zetten ook echt goede series neer, met bijna allemaal overwinningen en vaak ook met goed voetbal. Ik moet wel toegeven dat het de laatste twee potjes, tegen Leones en Alverna, voetballend wat minder loopt. Daardoor liepen we ook de tweede periode mis, omdat we moesten winnen van Alverna. Maar we staan nu derde en ook nog bovenaan in de derde periode, dus het ziet er nog steeds goed uit.”

Mocht Nemelaer de klassering op de ranglijst vasthouden, dan betekent dat automatisch dat ook periode 3 in de knip is. “Om derde te worden hebben we nog aardig wat punten nodig. Halen we die, dan pakken we ook de laatste periode”, probeert Diepens uit te leggen. “Het is allemaal best ingewikkeld. Maar laat ik zeggen dat we voor tachtig procent zeker nacompetitie hebben.”

Als een huis
De aanvallende middenvelder zegt het jammer te vinden dat er zondag niet gewonnen werd. “Dan was dat gevoelsmatig veel relaxter geweest, lag er iets minder druk op die laatste drie potjes. We moeten nog tegen HVCH en Best Vooruit, allebei uit, en thuis tegen Brabantia. Die spelen ook nog wel allemaal ergens voor, dus er staat ons nog wel iets te wachten, denk ik. Maar hopelijk komt het goed. We zijn echt sterk en in vorm. Die voorhoede van ons scoort er op los en de laatste tijd kampen we gelukkig met weinig blessure. Het team staat als een huis.”

Foto: Jan Verhoeven

Dit bericht is geplaatst in Nemelaer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie