FC Den Bosch naar halve finale play-offs

DEN BOSCH – Dankzij een 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles, in de slotronde van de competitie, heeft FC Den Bosch zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs. Daarmee staan de Bosschenaren direct in de halve finale van de strijd om promotie. Eerst wacht een dubbele ontmoeting met opnieuw Eagles, daarna een eventuele finaleronde.

Een doelpunt van linksback Amine Khammas – even voor rust – bracht FC Den Bosch vrijdagavond op rozen. Nadat de Vughtse doelman Wouter van der Steen een penalty stopte bleef het lange tijd billenknijpen, omdat een gelijkspel geen top-5 klassering (en dus instroming in de eerste ronde) zou betekenen. In de extra tijd maakte invaller Vincent Vermeij aan alle onzekerheid een einde. Hij schoot de 2-0 binnen en bracht De Vliert daarmee in extase.

Het overslaan van de eerste tweestrijd zorgt ervoor dat FC Den Bosch pas weer op zondag 19 mei in actie komt. Dan speelt het, al om 12.15 uur, uit tegen Go Ahead Eagles. Woensdag 22 mei volgt het thuisduel, dat om 18.30 uur begint. Weet de Bossche BVO die tweede ronde te overleven, dan wacht in de dubbele finale RKC Waalwijk, NEC Nijmegen (die in de eerste ronde tegen elkaar spelen), Excelsior of De Graafschap. De winnaar daarvan speelt volgend jaar in de eredivisie.

Foto: Henk van Esch
Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie