Wedstrijd van de Week: Emplina – EVVC      

EMPEL – Onze ‘Wedstrijd van de Week’ komt uit de 2e klasse H, waar zondag de degradatiekraker tussen Emplina en EVVC op het programma staat. Beide ploegen werden vooraf gerekend tot het linkerrijtje en daar stonden ze ook aan het begin van het seizoen. Maar eerst daalde Emplina in no-time en de laatste weken is EVVC aan het wegzakken.

Hoewel Emplina juist ineens weer begint te winnen, is het voor allebei oppassen om niet op een van de gevreesde plekken te eindigen. Wie deelt wie een tik uit in de strijd om de nacompetitie te ontlopen? We gaan het zien in de wedstrijd die zomaar de Mitchel Bodelier-derby genoemd kan worden. Die gaat immers niet alleen tegen z’n oude, maar ook tegen z’n nieuwe club spelen. Bodelier voetbalt nu bij EVVC, maar deed dat van 2014 tot 2018 voor Emplina en keert volgend seizoen terug op sportpark Empel-Zuid.

Emplina
Zo win je na de winterstop geen enkele wedstrijd (van de 9 duels) en zo heb je in 8 dagen tijd 9 punten bij elkaar gespeeld en sta je weer op de kaart in de 2e klasse H. Het is tot nu toe een seizoen met uitersten voor Emplina.

Waar de club aan het begin van het seizoen nog moeilijk te kloppen was (alleen Helvoirt kon in de eerste 7 wedstrijden van ze winnen), ging het richting en na de winterstop wat minder. Marc van de Ven stapte op en werd vervangen door William van Overbeek.

Als we Emplina mogen geloven, speelde het zeker niet slecht, maar had het vaak pech. In nieuwsberichten lazen we dat er ook enkele jeugdspelers worden ingezet. Met name Olav van Boxtel, uit de JO19-1, werd recent prominent genoemd. De laatste weken kwamen zelfs ook spelers uit de JO17-1 in actie. Toekomst genoeg dus voor de Empelse ploeg, maar als het zich (rechtstreeks) wil handhaven, moet het zondag winnen van EVVC. Immers, volgende week gaat Emplina op bezoek bij DAW, een andere concurrent. Pakt Emplina in die duels 6 punten, dan is het zo goed als veilig. Verliest het twee keer, dan lijkt het toch weer een lastige opgave te worden.

EVVC
Dat zijn we niet gewend van EVVC, het rechterrijtje. De afgelopen 10 seizoenen eindigden de Vinkelnaren daar maar één keer. Dat was in 2009-2010, toen het in de 4e klasse H (nipt op doelsaldo) 7e werd na 22 duels. Sindsdien dus altijd het linkerrijtje. En ook dit seizoen zag het er nog goed uit voor groen-witten. Het ging als nummer 5 de winterstop in, maar daarna haalde het team van vertrekkend trainer Stephan Hesemans nog maar 9 punten uit 10 duels. Alleen Berghem Sport doet het slechter. Vorige week werd ook verloren van hekkensluiter Sparta’18, waarmee de nacompetitie voor klassebehoud ineens dichterbij is gekomen.

Ook wat doelpunten maken betreft levert EVVC behoorlijk in, in 2019. Op de 1-6 zege tegen Berghem Sport na scoorde het in de 9 andere duels samen maar 7 keer. En daarvan werden er 5 gemaakt in de eerste 3 wedstrijden van het kalenderjaar. Misschien mogen we het niet zeggen, maar wordt aanvoerder Gerwin van der Boom niet node gemist? Hij tobt al bijna het hele seizoen met een blessure en kwam dit seizoen nog maar 6 duels in actie. Daarin scoorde hij wel 6 keer, maar dat gebeurde in z’n eerste drie wedstrijden (3x tegen DAW, 2x tegen Helvoirt en 1x tegen Erp).

De doelpunten lijken nu vooral te moeten komen van Rob van Dijk, Mitchel Bodelier en Pim van der Doelen, die dit seizoen samen goed zijn voor 18 treffers. EVVC moet hoe dan ook aan de bak, want het speelt na Emplina nog 1tegen drie ploegen uit het linkerrijtje, die momenteel allemaal nog ergens voor voetballen: Volharding uit (dat nog voor de periode speelt), Helvoirt thuis en SSS’18 uit (dat nog kampioen kan worden).

Historie
Qua historie is Emplina favoriet. In de afgelopen tien seizoenen troffen beide ploegen elkaar immers 5 keer en daarvan won Emplina er 4. EVVC was maar één keer de sterkste. Kortom, een gelijkspel lijkt – gezien de geschiedenis – uitgesloten.

11 september 2016 (2e klasse H)
EVVC – Emplina  1-4
(Koen van den Hurk – Samir Johri, Luuk van de Vondervoort, Ingmar Voorhaar, Mitchel Bodelier)

5 februari 2017 (2e klasse H)
Emplina – EVVC  2-0
(Bas Mol, Ingmar Voorhaar)

26 november 2017 (2e klasse H)
Emplina – EVVC  1-0
(Samir Johri)

13 mei 2018 (2e klasse H)
EVVC – Emplina  3-0
(Mark van de Ven, Rob van Dijk, Bart van Griensven)

4 november 2018 (2e klasse H)
EVVC – Emplina  0-2
(Vincent Lathouwers 2x)

Geef een reactie