De ontknoping in 3e klasse C (deel 2)

DEN BOSCH – Het is inmiddels geen geheim meer dat ‘onze’ 3e klasse C de spannendste competitie van Brabant en verre omstreken is. Bovenin is er nog lang niets beslist en met name in de onderste regionen kan het letterlijk nog alle kanten op. Tot het slot van de competitie zullen we alle kanshebbers voor de diverse prijzen uitlichten.

Waar we vorige week nog zeiden dat de rol van SCG’18 leek uitgespeeld, moet het nu toch ineens bibberend naar onderen kijken. Het verschil met de nummer 12 is – door de uitslagen van afgelopen donderdag en gisteren – 5 punten met nog 3 duels te gaan. Nieuwkuijk schreef verder historie door de periodetitel te pakken. Het mag daardoor gaan spelen voor een plek in de 2e klasse.

De titelstrijd
De zenuwen lijken toe te slaan bij de titelkandidaten. Opnieuw kwam SVSSS niet tot winst; het werd 0-0 tegen RKDVC. De ploeg uit Udenhout mocht haar oosterburen, VCB, dankbaar zijn dat ze ook BVV op een gelijkspel hielden. Geen 1-1 deze keer, maar 2-2. ODC verloor op eigen veld met 1-4 van Nieuwkuijk en kan alleen maar hopen dat SVSSS een misstap maakt tegen SCG’18 en het zelf wint van BVV.

Dat laatste hoopt BVV natuurlijk in omgekeerde weg, want zij kunnen ODC komend weekend definitief uitschakelen in de titelrace. Voor FC Engelen en TGG is dat feit inmiddels al geschied. Engelen maakt nog wel kans om via nacompetitie te promoveren vanwege de eerste periodetitel.

Programma titelkandidaten

12 mei
SVSSS – SCG’18
BVV – ODC

19 mei
VCB – SVSSS
BMC – BVV
ODC – Zwaluw VFC

26 mei
SVSSS – BMC
BVV – TGG
Vlijmense Boys – ODC

Degradatie
“We komen eraan”, meldde Vlijmense Boys trots op Twitter na de 2-1 zege op FC Engelen. Het is hekkensluiter af in de 3e klasse C. Mocht Vlijmen het nog (rechtstreeks) gaan redden, dan zal ongetwijfeld één man behoorlijk bedankt worden. En die is nog maar 16 jaar. B-junior Bjorn van Bijnen schoot Vlijmense Boys wederom naar de winst. Hij maakte er niet één, maar zelfs twee. Een maand geleden, nota bene uit tegen FC Engelen, begon hij met scoren. Toen maakte het talent ook al de winnende. Inmiddels staat hij op 9 doelpunten, waarvan 6 stuks Vlijmense Boys steeds punten opleverden.

Haarsteeg wist in het restant tegen TGG nog drie keer te scoren en daarmee met 6-1 te winnen. Voor de tweede keer in 2019 stapte het daarmee winnend van het veld. VCB en RKDVC speelden, zoals eerder vermeld, gelijk tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst.

Het valt nog altijd niet te voorspellen wie er volgend jaar 3e klasse spelen, wie het drijfzand van de nacompetitie moeten ondernemen en wie naar de 4e klasse moet. Taxandria is nu de nieuwe hekkensluiter. De club die volgend seizoen ophoudt te bestaan, en verder gaat als Trinitas Oisterwijk, zal met een grote historie toch niet willen degraderen in hun afscheidsjaar. Het zou tevens betekenen dat de nieuwe fusieclub in de 4e klasse moet starten, aangezien RKSV Oisterwijk en Nevelo lager spelen dan Taxandria.

Resterend programma

12 mei
SVSSS – SCG’18
RKDVC – Vlijmense Boys
Zwaluw VFC – Haarsteeg
Nieuwkuijk – VCB
Taxandria – TGG

19 mei
TGG – RKDVC
SCG’18 – FC Engelen
ODC – Zwaluw VFC
VCB – SVSSS
Nieuwkuijk – Taxandria
Haarsteeg – Vlijmense Boys

26 mei
RKDVC – Haarsteeg
Zwaluw VFC – SCG’18
Taxandria – VCB
Vlijmense Boys – ODC

Dit bericht is geplaatst in BVV, Haarsteeg, Nieuwkuijk, ODC, RKDVC, SCG'18, Vlijmense Boys, Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie