Eerhart blinkt nog maar sporadisch uit

DEN BOSCH – Vorig jaar plakte Johan Eerhart toch nog (weer) een seizoen vast aan zijn rijke voetbalcarrière. De voormalig spits van TOP en RKJVV kwam via BVV terug bij BLC, waar het ooit allemaal begon. En over een paar weken ook weer zal eindigen. Want nu gaat ie dan toch écht de handdoek in de ring gooien. “Uitblinken lukt nog maar sporadisch.”

Eerhart had zijn laatste jaar als selectievoetballer toch wel anders voorgesteld. Wat is er toch aan de hand met BLC, vragen de volgers van het Bossche amateurvoetbal zich af. “Een goeie vraag”, zegt de bijna 36-jarige aanvaller. “Wij hebben misschien wel de meest talentvolle groep van de competitie, maar het wil maar niet lukken.”

Geen eenheid? Geen inzet? “Geen van beiden eigenlijk”, antwoordt Eerhart. “Het ontbreekt bij ons op bepaalde momenten aan voetbalslimheid. Dat is dit seizoen vaak bepalend. En je moet gewoon in een flow zien te komen, dan valt het vaak jouw kant op. Maar nee, die hebben wij nog niet echt te pakken gekregen helaas.”

Geschorst
De routinier wordt door trainer John Huisman veelal in de punt van de aanval gezet. “Als ik niet geschorst ben, althans”, lacht hij. “Ik heb al veel gele kaarten gepakt, een stuk of tien geloof ik. Ik kan niet tegen mijn verlies, dus dan weet je het wel dit seizoen.”

Hoewel Eerhart acht doelpunten produceerde, is BLC momenteel de nummer drie van onder. “Of het nog goed komt? We hebben het niet zelf meer in handen. Vuren (waar BLC de laatste wedstrijd met liefst 6-0 (!) van verloor, red.) heeft een relatief makkelijk programma. Wij moeten dus zorgen dat we nog een paar puntjes smokkelen en dan maar hopen dat Vuren niet te veel meer wint.”

Slecht tegen
Nog drie competitiewedstrijden en daarna mogelijk nog wat nacompetitieduels te gaan dus. Het worden nu toch echt de laatste optredens, zegt Eerhart: “Ja, ik ga er echt mee stoppen. Ik kan op zich nog leuk mee, maar echt wedstrijden uitblinken lukt nog maar sporadisch. En daar kan ik slecht tegen.”

Foto: Eric Schröder
Dit bericht is geplaatst in BLC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie