BVV’ers beginnen aan een écht avontuur

DEN BOSCH – Altijd en eeuwig wordt het cliché ‘een nieuw avontuur’ erin gegooid wanneer een speler de overstap maakt naar een andere club. Een drietal BVV’ers mag die woorden echter met recht gebruiken. Zij stappen – bij het ten dode opgeschreven  The White Boys – daadwerkelijk in een avontuur waarvan ze geen idee hebben hoe het gaat lopen.

Stephan Netten, Sonny Leermans en Marouane Bouchti zijn de volgende spelers die de Bossche Voetbal Vereniging na dit seizoen gaan verlaten. Zij gaan niet – zoals Theo Beekmans (CHC) en Emin Balta, Murat Dogan en Imad Hamria (Real Lunet) – bij een bekende regioclub aan de slag, maar maken de verrassende overstap naar The White Boys.

Die Waspikse vereniging zag onlangs het (volledig door Polen gevormde) vlaggenschip uit de 5e klasse genomen worden en telt nog maar 40 leden. Vreemde stap dus, horen wij u denken. Maar de toekomstplannen van The White Boys zijn groots. Onder leiding van de jonge Sebas Sluijmers (33) wil de club, die op het randje van de afgrond hing, aan een opmars beginnen. Sterker: “Binnen nu en vijftien jaar willen we op het hoogste amateurniveau actief zijn”, luidt de gewaagde ambitie van de kersverse voorzitter.

Jeugdopleiding
De afgelopen jaren heeft Sluijmers een plan bedacht wat zomaar het plot van een jongensboek had kunnen zijn. “We hebben zo’n honderd grote en kleine sponsors gestrikt en waar The White Boys nu geen enkel jeugdlid heeft, komt er volgend seizoen een volwaardige jeugdopleiding met 120 talentvolle spelers uit de wijde omgeving. We gaan JO13- tot en met JO19-elftallen inschrijven in de hoofdklasse of zelfs op divisieniveau, als de KNVB daar toestemming voor geeft.”

Leon Hutten wordt de nieuwe hoofd jeugdopleiding en Theo Lucius trainer van het eerste elftal. “In de afgelopen periode hebben we een volledig nieuwe selectie samengesteld”, vertelt Sluijmers enthousiast verder. “Naast de bij jullie bekende Stephan, Sonny en Marouane bestaat de nieuwe groep uit jongens met veel talent en/of ervaring uit de grote regio Waalwijk. Ook komen oud-profs Ronnie Reniers en Daan van Dinter (voormalig FC Den Bosch, nu nog actief bij RKSV Oisterwijk, red.) bij ons voetballen. Helaas moeten we onderaan de ladder beginnen, maar we verwachten snel wat competities omhoog te gaan.”

Profbeleving
De jonge ondernemer laat er geen gras over groeien. In eerste instantie wordt de vervallen accommodatie van The White Boys opgeknapt (wat hoognodig is), maar hij denkt nog veel groter. “We gaan voor een totale ‘profbeleving’. Denk aan een moderne kantine en kleedkamers, busjes die onze jeugdspelers ophalen, reclameborden rondom het hele veld, een digitaal scorebord en we gaan ieder jaar een tribunedeel bouwen, waardoor we de eerste amateurclub worden met een stadion.”

Een ding is zeker: The White Boys is vanaf volgend seizoen niet meer het kleurloze, nietszeggende clubje uit Waspik. 073voetbal zal het project, mede door de Bossche inbreng, nauwlettend gaan volgen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie