‘Nacompetitie ontlopen heeft prioriteit’

DRUNEN – Eerder dit seizoen moest Guus Berens, tot zijn grote spijt, de derby tegen Haarsteeg nog missen wegens een weekje weg. Komende zondag is de routinier er wél weer gewoon bij, als RKDVC op sportpark ‘Aan de Duinweg’ Vlijmense Boys ontvangt. Een uiterst belangrijke pot, zo weet hij: “We kunnen een grote stap zetten om nacompetitie te ontlopen.”

Berens vertelt in aanloop naar de derby over een nogal tegenvallend seizoen: “De doelstelling was om bovenin mee te draaien, maar dat is zeker niet gelukt. Hoe dat komt? Nou, in het begin van de competitie hebben we wedstrijden gehad waarin we ruim voor stonden en daar toch punten lieten liggen. En verder denk ik dat we ervaring missen. We hebben een jonge groep, doen het met heel veel eigen jeugd en zijn de afgelopen jaren veel ervaring kwijtgeraakt. Dat merk je wel.”

De 30-jarige buitenspeler is een van de weinig oudgedienden binnen de selectie van RKDVC. Op de vraag of het nog goed komt voor de laagvlieger in de 3e klasse C, ontwijkt hij het antwoord: “De resultaten van de laatste weken geven wel hoop. We hebben in de laatste vier wedstrijden drie keer tegen de koploper gespeeld en telkens niet verloren. Komend weekend wordt een belangrijke derby tegen Vlijmense Boys. Dan kunnen we een grote stap zetten om nacompetitie te ontlopen.”

Speciale duels
Als echte Drunenaar weet Berens wat het is om tegen een van de buren te voetballen. “Dat zijn altijd speciale duels. En nu helemaal, aangezien zowel Vlijmen als wij strijden tegen mogelijke degradatie.” Niet alleen in de reguliere stand zijn beide clubs laag geklasseerd. In de strijd om de Willy Naessens Derby Cup bekleden ze de onderste twee posities. “Dat is een leuk initiatief”, zegt Berens. “En die cup willen we ook zeker winnen. Maar op dit moment heeft het ontlopen van de nacompetitie onze eerste prioriteit.”

Foto: boxteldigitaal.nl
Dit bericht is geplaatst in RKDVC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie