Wedstrijd van de Week: BVV – ODC

DEN BOSCH – Deze week gaat onze uitgebreide voorbeschouwing over een wedstrijd uit de 3e klasse C. Een competitie waarin nog altijd van alles mogelijk is. Schakelt BVV komende zondag het bezoekende ODC definitief uit voor de titel of geven de Boxtelnaren, op sportpark De Vliert, juist een tik aan de thuisploeg?

De een is in 2019 nog ongeslagen in thuisduels, de ander nog zonder uitnederlaag. Hoewel beiden de laatste weken wel wat tegendoelpunten te verwerken kregen, is het ook een duel tussen de minst gepasseerde defensies van deze klasse. We beschouwen BVV en ODC op onze bekende wijze.

BVV
Hoe de competitie ook eindigt, BVV blijft de ploeg met de meeste gelijke spelen en de minste nederlagen. Van de hele 3e klasse C is het nog de enige die in de tweede seizoenshelft ongeslagen is. In alle thuiswedstrijden van dit seizoen is BVV trouwens sowieso nog ongeslagen. Het leed z’n nederlagen immers op bezoek bij TGG en RKDVC.

BVV zal z’n ongeslagen thuisstatus zondag goed kunnen gebruiken, want als er verloren wordt van ODC, en SVSSS zegeviert tegelijkertijd tegen SCG’18, dan lijkt de strijd om de titel wel beslist. Aan een gelijkspel hebben de Bosschenaren eigenlijk ook niets. Van de laatste vijf wedstrijden werd het echter drie keer gelijk. Waar BVV er al het hele jaar patent op had om dat steeds met 1-1 te doen, eindigden de laatste gelijke spelen, tegen Vlijmense Boys en VCB, in 2-2.

Samen met SVSSS is BVV de best presterende ploeg na de winterstop. Ze haalde allebei uit 13 wedstrijden 27 punten (en leden dus 12 verliespunten). BVV hoopt in ieder geval dat het trio Le Couvreur/Hamria/Balta weer z’n doelpunten maakt. Van de laatste tien goals werden er acht gemaakt door een van deze drie spelers. Murat Dogan en Dylano Dekker waren de andere doelpuntenmakers in de laatste vijf wedstrijden.

ODC
Bij een nederlaag zal het voor ODC een seizoen zonder (officiële) prijzen worden. Afgelopen zondag lieten de tricolores de kans liggen om de tweede periode te pakken, door van concurrent Nieuwkuijk met 1-4 te verliezen. Ook de kans op de titel is klein. Het moet zelf winnen en dan maar hopen dat SCG’18 tegen SVSSS z’n plicht doet.

ODC verloor dit seizoen in 16 wedstrijden maar één keer. In de laatste vijf duels kwam het echter juist nog maar één keer tot winst. Juist nu ODC de koppositie kon pakken, lijkt het mis te gaan voor de ploeg die na drie speelronden nog puntloos onderaan stond. Ook het productieve duo Remco Schellekens (13 goals) en Joep van der Meijden (10 goals) komt de laatste weken niet tot scoren. Alleen op bezoek bij Taxandria (3-4 winst) pikte Van der Meijden nog zijn doelpuntje mee.

Op vreemde bodem is ODC in 2019 wel nog ongeslagen. Met 30 tegendoelpunten heeft het de minst gepasseerde defensie, maar de laatste tijd krijgen de Boxtelnaren wel de nodige tegentreffers te verwerken: 14 in de laatste 6 duels. Tot drie weken terug was ODC ook nog de best presterende ploeg na de winterstop. Maar 8 verliespunten – in drie duels – later is dat nu niet meer het geval. Sinds de winterstop haalde het, uit 13 potjes, 24 punten.

Historie
Van alle onderlinge ontmoetingen in de afgelopen tien seizoenen won BVV de eerste drie en ODC was de drie wedstrijden daarna de sterkste. Het treffen van eerder dit seizoen in Boxtel eindigde onbeslist, waardoor de verhoudingen exact gelijk zijn.

11 oktober 2009 (3e klasse C)
ODC – BVV 1-3
(Mathijs Hendriks – Francis van Esch 2x, Mervin Idoe)

28 februari 2010 (3e klasse C)
BVV – ODC 2-0
(Francis van Esch, Mervin Idoe)

7 december 2014 (2e klasse F)
BVV – ODC 1-0
(Christoffel de Rouw)

3 mei 2015 (2e klasse F)
ODC – BVV 1-0
(Remco Schellekens)

29 november 2015 (2e klasse H)
ODC – BVV 2-1
(Sjoerd van Lokven, Bas Verkaik – Matthew Vos)

16 mei 2016 (2e klasse H)
BVV – ODC 2-6
(Guillermo Le Couvreur, Imad Hamria – Sjoerd van Lokven 2x, Bas Verkaik, Bas van der Pasch, Remco Schellekens, Bart Dammers)

25 november 2018 (3e klasse C)
ODC – BVV 1-1
(Dirk van der Struijk – Guillermo Le Couvreur)

Dit bericht is geplaatst in BVV, ODC, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie