Elf vragen aan… Roel Bouwens

VINKEL – “Als ze echt zo goed zijn, dan zullen ze niet tegen mij hoeven te spelen, hoop ik voor ze.” Vinkelse nuchterheid ten top bij Roel Bouwens, het allround manusje van alles bij EVVC 1. Deze week komt de joker van de plotseling in degradatiegevaar verkerende tweedeklasser aan het woord in onze rubriek ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Roel Bouwens.
Geboren: 23 november 1992 in Vinkel.
Club(s): Al vanaf de F-jes bij EVVC.
Positie: Ik ben de joker van het elftal. Daar waar de trainer mij neerzet, daar speel ik. Van rechtsbuiten tot linksback.
Dagelijks leven: Ik woon sinds een jaar samen met mijn vriendin en heb samen mijn ouders een akkerbouwbedrijf, gecombineerd met agrarisch loonwerk.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is mijn inzet/werklust en vroeger mijn snelheid. Mijn zwakste punt is koppen.
 2. Kunst- of natuurgras: Te allen tijden natuurgras. Ik speel nog liever op een slechte grasmat dan op kunstgras. Wij werken onze wedstrijden en trainingen gelukkig ook af op echt gras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Altijd zwarte schoenen. Dan zie je niet zo goed dat ik ze niet poets.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Er zijn meerdere mooie voetbalshirts, dus dat is lastig kiezen. Het mooiste sportpark weet ik wel; het nieuwe complex van HVCH ziet er mooi uit.
 5. Mooiste voetbalmoment: We hebben in de B- en A-jeugd de beker gewonnen. Bij de senioren waren de hoogtepunten de promotiewedstrijden naar de 1e klasse tegen SSS’18. We verloren over twee wedstrijden wel, maar met de aanmoedigingen van de Ultra V-Side waren die uit- en thuiswedstrijden wel heel mooi.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat is denk ik mijn enkelblessure van een aantal jaar geleden. Hierdoor heb ik ruim een halfjaar aan de kant gezeten. Dat viel niet mee.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat zijn er meerdere. Bijvoorbeeld René van Santvoort en Pim van der Doelen, die wel eens een wedstrijdje doen wie de het meest heeft geleden van de vorige avond.
 8. Voetbalhumor: De vrouw van onze trainer smeert op zondag altijd zijn lunchpakketje. Toen Stephan (Hesemans, red.) zijn brood in de kleedkamer had gelegd, duurde het niet lang voordat er een bakje chilisaus in de kantine werd gehaald en dit heel subtiel tussen zijn boterhammen gedaan werd.
 9. Wat wil je nog bereiken: Met zoveel mogelijk jongens uit het dorp op een zo hoog mogelijk niveau spelen.
 10. Beste speler uit de regio: Ik zou het niet weten. Als ze zo goed zijn, dan zullen ze niet tegen mij hoeven te spelen. Dan hoop ik voor ze dat ze een paar klassen hoger actief zijn.
 11. Opvallendste regioclub: Eigenlijk meerdere kleinere clubs, bijvoorbeeld Ulysses (uit Megen, red.). Die zijn twee jaar op rij gepromoveerd. Ze staan er nu, in de 3e klasse, wel wat minder voor. Handhaven wordt lastig.
  Wij spelen dit seizoen zelf niet zo constant en hebben helaas nogal wat puntjes laten liggen. Zondag moeten we tegen Volharding. We hebben de punten hard nodig en hopen ze mee de bus in te mogen nemen.
Foto: Henk van Esch

Geef een reactie