De ontknoping in 3e klasse C (deel 3)

DEN BOSCH – Het is inmiddels geen geheim meer dat ‘onze’ 3e klasse C de spannendste competitie van Brabant en verre omstreken is. Bovenin is er nog steeds niets beslist en met name in de onderste regionen kan het letterlijk nog alle kanten op. Tot het slot van de competitie lichten we alle kanshebbers voor de diverse prijzen uit.

Voor ODC zit het seizoen er, na de 3-2 nederlaag tegen BVV, op. Onderin waren Zwaluw VFC en Taxandria de winnaars van het weekend. Zij wisten allebei te winnen.

De titelstrijd
BMC zal de strijd om de titel misschien wel gaan beslissen. De Berlicummers spelen immers nog tegen zowel BVV als SVSSS. Die Bosschenaren schakelden, door een 3-2 overwinning op ODC dus, de Boxtelnaren definitief uit voor het kampioenschap.

SVSSS won, na twee gelijke spelen, eveneens weer. Met 3-1 werd SCG’18 opzijgezet. Het zomaar kunnen dat de lijstaanvoerder zondag al kampioen wordt. Verslaat BMC dan BVV, of houdt het de Bosschenaren op een gelijkspel (en met name het laatste is BVV dit seizoen wel toevertrouwd, want dat gebeurde al 11 keer), en wint SVSSS in Biezenmortel de derby tegen VCB, dan pakt de club uit Udenhout de titel al. Saillant detail: het laatste kampioenschap van SVSSS, in 2016, behaalde men toevallig ook op bezoek bij VCB. Het zal er om spannen of we na zondag nog over de kampioenskansen kunnen praten.

Programma titelkandidaten

19 mei
VCB – SVSSS
BMC – BVV

26 mei
SVSSS – BMC
BVV – TGG

Degradatiezone
Waar de titelrace nog maar tussen twee teams gaat, is de strijd om degradatie wel hevig losgebarsten. Zwaluw VFC boekte een ruime 5-0 zege op Haarsteeg en nestelt zich nu op de 8e plaats. Een zege op ODC volgende week volstaat voor nog een jaar 3e klasse. Dat geldt ook voor RKDVC en SCG’18, die spelen tegen het al uitgespeelde FC Engelen en TGG.

Voor 4 ploegen wordt het nog behoorlijk beven tot de laatste minuut van deze competitie. Taxandria won gisteren van TGG en klom – door het gelijkspel van Vlijmense Boys en de nederlagen van VCB en Haarsteeg – van de fatale plek 14 naar de veilige 11e plaats. Zo is Haarsteeg de nieuwe hekkensluiter en het zou zomaar kunnen dat zondag, uitgerekend tegen grote rivaal Vlijmense Boys, degradatie al een feit kan worden voor hen. Als Haarsteeg zelf verliest en VCB en Taxandria stunten met een zege tegen SVSSS en Nieuwkuijk, valt het doek voor de huidige hekkensluiter.

Het resterende programma:

19 mei
TGG – RKDVC
SCG’18 – FC Engelen
ODC – Zwaluw VFC
VCB – SVSSS
Nieuwkuijk – Taxandria
Haarsteeg – Vlijmense Boys

26 mei
RKDVC – Haarsteeg
Zwaluw VFC – SCG’18
Taxandria – VCB
Vlijmense Boys – ODC

Dit bericht is geplaatst in BVV, Haarsteeg, RKDVC, SCG'18, Vlijmense Boys, Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie