Bas van Zeelst een jaar buitenspel

DEN BOSCH – De overgang van Bas van Zeelst naar OJC Rosmalen is van de baan. De TGG-aanvoerder heeft besloten toch bij de Bossche derdeklasser te blijven. Reden is de uitkomst van een MRI-scan, die maandag plaatsvond. Daarop werd duidelijk dat Van Zeelst de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd.

Vier weken geleden, tijdens de uitwedstrijd tegen SVSSS, ging Van Zeelst naar de kant met een ogenschijnlijk fikse knieblessure. Sindsdien kwam hij geen minuut meer in actie voor TGG. Voorlopig zal dat ook niet het geval zijn, zo maakte een bezoekje aan het ziekenhuis duidelijk. Negen tot twaalf maanden revalideren is de bittere conclusie en daar had de geschrokken Van Zeelst niet op gerekend: “Testen bij de fysio wezen dat ook helemaal niet uit. ‘Ik denk niet dat het de kruisband is’, zeiden de meesten. Dat deden ze natuurlijk niet voor de grap, maar dat maakte het verwachtingspatroon wel anders. Des te wranger was het toen hij echt helemaal bleek te zijn afgescheurd.”

De aanstaande stap naar OJC maakt het voor de topscorer van TGG ook extra vervelend. “Ik heb, na kort overleg met OJC, besloten bij TGG te gaan revalideren. Minimaal negen maanden ben ik uitgeschakeld. Daardoor vind ik de stap hogerop nu niet de juiste.”

Een klein voordeeltje zag de Bossche middenvelder – die bij OJC actief is als jeugdtrainer – ook nog in deze nachtmerrie. “Ik ga kijken of ik nog voor de trainerscursus UEFA-B (voormalig TC2, red.) kan inschrijven. Daar heb ik nu tijd voor.”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in TGG. Bookmark de permalink.

Geef een reactie