Marco van Bijnen terug naar Vlijmen

DEN BOSCH/VLIJMEN – Volgend seizoen voetbalt Marco van Bijnen weer als vanouds bij Vlijmense Boys. De linksback keert na twee seizoenen CHC terug op sportpark De Hoge Heide. “We zijn kampioen geworden, maar ik heb voornamelijk op de bank gezeten. Ach ja, m’n glorietijden zijn voorbij. Hopelijk kunnen we het mooi afsluiten bij Vlijmen.”

Van Bijnen (33) vond het het mooi geweest bij CHC, zo vertelt hij aan 073voetbal. “Ik heb twee hele mooie jaren gehad, maar het laatste – huidige – seizoen ben ik helaas weinig aan spelen toegekomen. Ik heb wat te vaak op de bank gezeten naar mijn zin. Toen Vlijmen me weer benaderde, was de keuze dus niet moeilijk.”

Met de (terug)keer van de broertjes Cetinkaya zijn de backposities bij CHC dit seizoen ingevuld. “Die doen het heel goed, logisch dat die jongens spelen”, reageert Van Bijnen reëel. “Younes staat als linksback echt z’n mannetje. En Emre is lang geblesseerd geweest, maar komt ook weer goed terug. Balen is dat voor mij zeker. Ik heb zo af en toe – een keer of 4 à 5 – bij het tweede gespeeld, om daarna aan te sluiten bij 1. Verder moest ik het vooral doen met invalbeurten.”

Glorietijden
Toch kijkt de Vlijmenaar terug op een mooie tijd bij CHC. “Al met al heb ik wel twee mooie jaren gehad. Vorig seizoen heb ik nagenoeg alles gespeeld en dit jaar zijn we natuurlijk kampioen geworden. Daarmee afscheid nemen is altijd leuk.” Dat in ogenschouw nemend, neemt hij de wedstrijden op de bank voor lief. “Ach ja, m’n glorietijden zijn voorbij”, besluit Van Bijnen lachend. “Hopelijk kunnen we het mooi afsluiten bij Vlijmen.”

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in CHC, Vlijmense Boys. Bookmark de permalink.

Geef een reactie