Laatste jeugdteam FCK eindigt in stijl

DEN BOSCH – De jeugdige zaalvoetballers van FCK/De Hommel hopen hun succesvolle periode bij de club op passende wijze af te sluiten. Met de titel van Zuid-Nederland al op zak, wacht zondag nog de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Coach Mark van Amelsvoort vertelt trots over zijn kroost, die na dit jaar zal uitvliegen.

Naast dat het eerste team van De Hommel de titel in de eerste divisie binnenhaalde, werd ook het JO17-team van de club kampioen van de regio’s Zuid I en Zuid II. Vanaf de start van de competitie voerden de Bosschenaren de lijst aan en dat wisten ze vast te houden tot aan de laatste wedstrijd. Er werd slechts één keer punten verspeeld.

“Dit was alweer de derde titel in vijf jaar tijd”, vertelt Van Amelsvoort trots. “Vorig jaar grepen we op een haar na langs het kampioenschap, maar dit seizoen zijn we er weer vol voor gegaan en het is gelukt.” De Bosschenaar verzorgt samen met Erik Claassen de coaching van het team waarin hun beide zoons actief zijn. “Het begon als noodoplossing, door het wegvallen van de toenmalige coach, maar is uitgegroeid tot een fantastische periode.”

Nooit trainde het team in de zaal. Er werd altijd alleen op zondagochtend een wedstrijd gespeeld. Zelden voorafgegaan door een serieuze warming-up overigens. “Maar zodra het begon, stonden onze jongens klaar. Ze spelen allemaal in standaardelftallen in de regio en beschikken samen over een heleboel talent en vooral veel plezier.”

Uit elkaar
Komende zondag wordt er nog gestreden om het Nederlands Kampioenschap en daarna stopt het trainersduo. “Aangezien er geen JO19-competitie is in de regio Zuid, moeten de jongens doorstromen naar de senioren en zal het team uit elkaar vallen”, weet Van Amelsvoort. “Voor ons een mooi moment om er – na drie titels, een Nederlands kampioenschap en een KNVB beker – mee te stoppen. Het is knap wat de jongens de afgelopen jaren hebben bereikt. Hopelijk blijft dit talent behouden voor de club, die bezig is om een tweede en derde elftal op te zetten.”

De coaches verwachten een aantal jongens weer terug te zien in een eerste elftal. “Onze keeper heeft dit seizoen al meegelopen met FCK/De Hommel 1 en wij denken dat er op termijn meer jongens daar naartoe kunnen doorstromen. We hopen in ieder geval dat iedereen een plek vindt om lekker te voetballen volgend seizoen, waar dat ook moge zijn.”

Geef een reactie