Bossche Cup lijkt stille dood te sterven

DEN BOSCH – In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen zal de Bossche Cup ontbreken op de speelkalender. Wegens te weinig animo bij de clubs is de stekker uit het toernooi gegaan. FC Engelen zou de zesde editie organiseren, maar lukt hen niet om een volwaardig deelnemersveld op de been te krijgen. Het initiatief lijkt daarmee een stille dood te sterven.

Al in het najaar van 2018 startte Engelen met het leggen van contact met de verenigingen uit Den Bosch en omstreken die voorgaande jaren deelnamen. De reacties waren niet heel enthousiast. Tijdens de afgelopen edities bleek er wat onderlinge onvrede te zijn ontstaan. Slechts vier clubs zegden deelname toe. Te weinig om een voorbereidingstoernooi te organiseren, zo oordeelde de derdeklasser terecht.

De Bossche Cup wordt in 2019 dus niet gespeeld. Daarmee blijft TGG, dat bij de start van het huidige seizoen wist te winnen, regerend titelhouder. Real Lunet, dat het toernooi drie keer op haar naam schreef, blijft recordwinnaar. BVV is de derde club die ooit een Bossche Cup mee naar huis nam. Zij wonnen de tweede editie.

Dit bericht is geplaatst in Bossche Cup. Bookmark de permalink.

Geef een reactie