‘Niemand hield rekening met nacompetitie’

ESCH – Bij Essche Boys zijn de verwachtingen niet al te hoog. Des te leuker is het dat het jonge team verrassend goed meedraait in de 5e klasse C. “Het is wat wisselvallig, maar we hebben de vierde plaats nog volledig in eigen hand”, vertelt Tim van Velthoven trots. “Iedereen kan het goed vinden met elkaar vinden, waardoor er een echt team staat.”

Van Velthoven telt zelf pas 22 lentes, maar is met die leeftijd zeker geen uitzondering in de hoofdmacht van de kleine club uit Esch. “We hebben een heel jong team. Een mooi team ook en dat is wel te merken aan de gezelligheid voor en na de trainingen en wedstrijden. Iedereen blijft meestal wel hangen in de kantine, inclusief onze trainer (Leon van Wanrooij, red.), die er perfect bij past, en elftalleider Toon Spooren. Toon is er elke zondag bij om ons te ondersteunen, geweldig.”

Nadelen heeft het jonge team ook, vertelt Van Velthoven lachend: “Sommige jongens denken midden in een voetbalseizoen een wereldreis te moeten gaan maken. Daardoor hadden we af en toe personele problemen, maar het mooie aan onze club is dat de voormalig eerste elftalspelers bereid waren mee te doen waar dat nodig was.”

Wennen
Het seizoen verloopt wisselvallig, beaamt de aanvoerder, die als laatste man zijn wedstrijden speelt: “De overgekomen A-junioren moeten toch wennen aan het fysieke spel in de 5e klasse. Maar ze doen het prima. We hebben het vaak moeilijk tegen de onderste clubs, omdat wij dan het spel moeten maken en dat valt nog niet altijd mee. We zijn pas een keer echt weggespeeld en dat was uit tegen Tuldania (4-0). Voor de rest hebben we ons prima kunnen meten met de bovenste drie ploegen. Het moment van het seizoen is toch wel de dikverdiende overwinning uit bij Ollandia (0-1). Dat was hun eerste nederlaag van het seizoen, een echte teamprestatie van ons.”

Nacompetitie
Het valt op dat Essche Boys weinig doelpunten tegen krijgt, maar ook weinig scoort. “Dat is wel een aandachtspuntje”, aldus de captain. “We moeten met hele elftal aan het scorend vermogen werken. Verdedigen en aanvallen doe je samen. Het mooie aan dit seizoen is dat we dus maar weinig scoren, maar dat we tegelijkertijd nog volop in de race zijn voor plek 4, die recht geeft op nacompetitie voor promotie. Die hebben we zelfs in eigen hand. Twee keer winnen en we hebben het geflikt. Maar iedereen blijft er nuchter onder, hoor. We hebben nog niks, maar als het ons lukt dan is dat een bekroning voor het hele elftal. Niemand hield namelijk rekening met nacompetitie.”

Foto: boxteldigitaal.nl
Dit bericht is geplaatst in Essche Boys. Bookmark de permalink.

Geef een reactie