OSC’45 gaat Hedel voorbij na spektakelstuk

ORTHEN – De kelderclash tussen Hedel en OSC’45 leverde zondagmiddag een heleboel spektakel op. In een wedstrijd met alles erop en eraan wonnen de bezoekers met hangen en wurgen: 3-4. Leon van Gulik reageerde na afloop opgelucht: “We maakten het onszelf lastig, maar hebben stand gehouden.” Hedel is de nieuwe nummer laatst.

Dat het een beladen potje zou worden, dat was vooraf al bekend. “Dit zijn ook de leukste wedstrijden”, aldus Van Gulik, die wist dat OSC móest winnen om de rode lantaarn (en daarmee de directe degradatieplaats) over te geven aan de tegenstander. “Er zat maar één ding op, eronder of erboven. We hebben eigenlijk een kutseizoen gehad. Maar nu we gewonnen hebben, is alles vergeten.”

Met veel strijd, zeven doelpunten (bijna gelijkmatig verdeeld over de teams), een 47-jarige invaldoelman die opnieuw een strafschop pakte en een tijdelijke staking na een opstootje, waren de toeschouwers spekkoper. “Wat een pot, zeg”, geniet de OSC-aanvaller nog na. “De scheidsrechter floot nogal in het voordeel van Hedel, maar we hebben verdiend gewonnen. We maakten het onszelf lastig. Na de 2-4 was er niks aan de hand, maar door een persoonlijke fout werd het nog 3-4. Gelukkig konden we het over de streep trekken.”

Nieuwe hekkensluiter
Door het resultaat wisselen beide ploegen, met nog maar een speelronde voor de boeg, stuivertje. Niet langer OSC’45, maar Hedel is de nieuwe hekkensluiter van de 4e klasse E. “Normaal gesproken wint Alem volgende week van ze, waardoor wij de nacompetitie in gaan. Of wij winnen gewoon zelf, inderdaad. We moeten tegen Jan van Arckel. Dat moet zeker lukken, alleen ben ik helaas geschorst.”

Dat OSC er nog lang niet is, weet Van Gulik maar al te goed. “Maar als je heel het seizoen onder aan hebt gestaan, ben je blij dat je nacompetitie mag spelen. Ik vind wel dat we het verdienen om in de 4e klasse te blijven. Vooral als je kijkt naar de selectie. Sommige teams staan boven ons en dan vraag ik me af hoe dat kan. Waarom die punten dan steeds uitblijven? Dat durf ik niet te zeggen, dat moet je aan de trainer vragen.”

Nacompetitieschema
Mochten de Orthenaren (of Hedel) de nacompetitie halen, dan wacht hen direct een finale waarin ze gaan spelen voor lijfsbehoud. Op neutraal terrein is dan een periodekampioen van de 5e klasse C of D de tegenstander. “Geen idee wie dat zou kunnen zijn”, zegt Van Gulik. Later deze week meer duidelijkheid in ons virtuele nacompetitieschema.

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in OSC'45. Bookmark de permalink.

Geef een reactie