Stunt BMC nog met periodekampioenschap?

DEN BOSCH – Veel is – met nog maar een wedstrijdronde voor de boeg – al gespeeld, maar de strijd om de derde periodetitel in de 3e klasse C ligt nog open. Hoe serieus de kans op nacompetitie nog is, weet Manfred van Erp niet. “Maar hoe klein ook; we gaan er voor honderd procent voor en zien na de wedstrijd wel wat het waard is geweest.”

“Het wordt een lastig verhaal”, geeft de trainer van BMC direct toe. “BVV mag niet winnen van TGG en wij moeten met 0-5 winnen bij SVSSS, dan is de periodetitel voor ons.” Een zware opgave, zo weet de Geffenaar als geen ander. “Het zal niet makkelijk worden om überhaupt bij de kersverse kampioen te winnen. Ik wil ze feliciteren met het verdiende kampioenschap, maar hoop wel dat ze afgelopen week goed gefeest hebben.”

Om SVSSS in de periode (op doelsaldo) voorbij te gaan, moet BMC met vijf goals verschil winnen. “En dan zijn we nog afhankelijk van de wedstrijd tussen BVV en TGG. Laten we hopen op gezonde rivaliteit, dat TGG wil laten zien dat ze de beste club zijn van Den Bosch.” Slaagt TGG, dat er de laatste tijd weinig meer om lijkt te geven, er inderdaad in om BVV van winst af te houden, dan kan ook ODC – als mogelijk hoogst geëindigde ploeg zonder periode – nog spekkoper voor de nacompetitie worden. (huidige periodestand)

Naast pakken
BMC geeft het sowieso niet komende zondag weg, vindt Van Erp: “Mochten wij overal naast pakken, dan ligt dat aan de wisselvalligheid. Daar hebben we meer mee te maken dan vorig seizoen. Door de vele blessures zijn er veel mutaties in de wekelijkse opstelling geweest en minder vastigheden in het elftal gekomen. Zondag gaan we voor onze grootste uitdaging. We geven nog een keer alles en zien wel waar het schip strandt.”

Foto: Mary Klerkx
Dit bericht is geplaatst in BMC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie