DSC blijft Maliskamp ternauwernood voor

KERKDRIEL – Met hangen en wurgen slaagde DSC erin naaste concurrent Maliskamp voor te blijven. Dat een van de twee ploegen kampioen zou worden in 4E, dat was al maanden bekend. Maar wie daadwerkelijk de schaal omhoog mocht houden, dat werd pas gistermiddag duidelijk. Hoewel Maliskamp lange tijd de beste papieren had, sloeg DSC alsnog toe.

Even leek het nog helemaal fout te gaan voor DSC. Tegen het al uitgespeelde Teisterbanders moest het een achterstand slikken, maar het werd gelijk en net voor tijd kreeg de ploeg een penalty. Topscorer Martijn Veldhuis bracht zijn club in de 88e minuut alsnog op voorsprong. “De ontlading was ongelofelijk”, jubelt aanvoerder Bas Vos nog na. “Iedereen die DSC een warm hart toedraagt, zat vol spanning op ons doelpunt te wachten. We hebben zoveel kansen gemist, niet normaal. Toen we scoorden barstte het feest los. We werden gesteund door meer dan 600 supporters uit Kerkdriel.”

Compliment
Het koste nogal wat kruim, het kampioenschap van DSC. “De titelrace was erg spannend”, beaamt Vos. “Complimenten aan Maliskamp dat zij tot het einde zijn blijven strijden en ook zoveel punten hebben behaald. Maar in de onderlinge duels hebben we duidelijk laten zien dat wij voetballend beter zijn, dus daarom denk ik ook de terechte kampioen.”

Na een knallend kampioensfeest is iedereen deze maandag flink brak, vertelt de captain tot slot. “Maar vandaag gaan we gewoon weer door met feesten.” Hij kijkt ook alvast uit naar een mooie en spannende 3e klasse volgend jaar. “Met veel bekende verenigingen. Hopelijk ook met Maliskamp, want dat gunnen we ze wel.”

Meer fraaie kampioensfoto’s door Gerald van Zanten achter deze link.

Dit bericht is geplaatst in DSC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie