Benefietwedstrijd tegen oud-Feyenoord

DEN BOSCH – Aanstaande zondag staat niet alleen de nacompetitiewedstrijd van BVV tegen de amateurtak van PSV op het programma, ook wordt er op sportpark De Vliert een misschien nog wel meer speciaal duel gespeeld. ‘Essie’s Friends’, gevormd door bekende spelers uit Den Bosch, neemt het namelijk op tegen oud-Feyenoord.

Het is de derde keer dat Gin Nio Haurissa een dergelijke benefietwedstrijd organiseert. “Dat doe ik omdat mijn zoontje aan cystic fibrosis (taaislijmziekte) lijdt. Een progressieve ziekte, zonder geneesmiddel en met een beperkte levensverwachting. Als alleenstaande moeder kon ik niet veel voor hem doen, dus besloot ik geld in te zamelen, in de hoop dat er ooit een geneesmiddel komt. En in de hoop dat de levenskwaliteit positiever wordt in de loop der jaren. Daar wilde ik mijn steentje aan bijdragen.”

Bij de eerste edities had ze het het geluk gehad dat Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst wilden helpen en shirts regelden van Ajax en Feyenoord. “Ik ben ook van Molukse afkomst, dus dat maakt de lijntjes naar hen toe wat korter. Ook heeft mijn neef Kevin Diks vorig jaar geholpen en zelfs meegevoetbald. Jean-Paul Boëtius vroeg toen ook spullen aan zijn teamgenoten en via hen heb ik nu weer verschillende items gekregen.”

Gesigneerde items
Een shirt van Patrick van Aanholt, een gesigneerd kampioenshirt van PSV, een gesigneerde vlag van Feyenoord, een gesigneerd shirt van NEC en 2 keer 3 vrijkaarten voor een wedstrijd naar keuze bij FC Utrecht, de bezoekers van de benefietdag kunnen met leuke prijzen naar huis gaan, somt Haurissa op. “Sommige items regel ik zelf, andere gaan via de spelers of vrienden. De hele opbrengst gaat in ieder geval naar het goede doel.”

Tot noch toe organiseert ze nagenoeg alles alleen. “Vrienden, familie en kennissen helpen mee door bijvoorbeeld sponsors te zoeken of voetbalitems te regelen. En mijn neef Jocky Hooijmans werkt bij Princen Sport. Zij helpen ook ieder jaar met de tenues, presentatiepakken en andere voetbalgerelateerde items. Vanaf volgend jaar hebben we een team waarmee we samen de schouders eronder gaan zetten.”

Bossche jongens
Wie zondag allemaal precies in actie gaan komen, daar moet Haurissa om liegen. “De volledige spelerslijst van Feyenoord ontvang ik pas twee dagen van tevoren. Maar wel is al bekend dat Brian Pinas, Bennie Wijnstekers en Peter Houtman komen.” Bij Essie’s Friends, de teamnaam die verwijst naar zoontje Estemóah, spelen nagenoeg allemaal Bossche voetballers mee. “Jongens die ik ken uit Den Bosch, met onder meer aanvoerder Jocky, Richard van Rijn, Coentje Burg, Jan Vos en nog meer bekende spelers.”

Geef een reactie