Helvoirt hoopt te gaan verrassen

HELVOIRT – Ondanks een wisselvallig seizoen hoopt v.v. Helvoirt de komende weken stiekem een gooi te kunnen gaan doen naar promotie naar de 1e klasse. De nummer 7 van de 2e klasse H maakte na een sterke eerste periode weinig indruk meer, maar kan zomaar eens verrassen tijdens het seizoenstoetje. 073voetbal sprak erover met Menno van Hattum.

Waarom Helvoirt zo ver teruggevallen is, vindt de spits lastig te zeggen. “We maken in ieder geval een bijzonder seizoen mee, wat betreft blessures. Veel jongens zijn er langdurig uit, er lijkt maar geen einde aan te komen. Gelukkig is iedereen, langzaam maar zeker, wel weer op de weg terug. Maar het is misschien wel tekenend voor het seizoen dat ik nu zelf – net voor de nacompetitie – ook nog geblesseerd ben geraakt aan m’n enkel.”

Komende zondag, wanneer Helvoirt in het verre Limburgse Bocholtz op bezoek gaat bij Sportclub’25, zal Van Hattum niet meespelen. “Maar mochten we doorkomen, dan hoop ik volgende week wel weer mee te kunnen doen. Er is geen uit- en thuiswedstrijd, maar een knock-out systeem. Als je verliest lig je er meteen uit, maar weten we drie wedstrijden te winnen, dan promoveren we.”

Maximaal motiveren
Al te veel druk zit er in Helvoirt niet op de ketel. “We gaan het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken”, aldus Van Hattum. “Maar we hebben wel een team dat zich maximaal kan motiveren om dit soort duels vol overgave te spelen. En dan gaan we zien of het genoeg is om te promoveren. We gaan er in ieder geval alles aan doen, dat staat als een paal boven water.”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Helvoirt. Bookmark de permalink.

Geef een reactie