Elf vragen aan… Rick van Buul

NIEUWKUIJK – Zondag gaat Rick van Buul tegen Bladella een poging wagen om een grotere kans op promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Met zijn Nieuwkuijk pakte hij verrassend een periode en wie weet wat er tijdens de nacompetitie nog meer mogelijk is. In de voorbereiding daarop voelden wij hem aan de tand met onze gebruikelijke elf vragen.

Naam: Rick van Buul.
Geboren: 5 juli 1998 in Heusden.
Club(s): Nieuwkuijk.
Positie: Linkermiddenvelder of linksbuiten.
Dagelijks leven: Ik ben geboren en getogen in Vlijmen, waar ik nu al ruim 20 jaar woon bij mijn ouders. Ik studeer Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en werk bij de Coop. Mijn hobby is voetballen en daarnaast breng ik graag tijd door bij mijn vrienden en vriendin.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn denk ik mijn snelheid en mijn wendbaarheid. Mijn zwakte is dat ik regelmatig geblesseerd ben.
 2. Kunst- of natuurgras: Bij Nieuwkuijk trainen we op een combinatie van natuur- en kunstgras. Aan het begin van het seizoen is die grasmat heel fijn om op te voetballen, maar later ligt er eigenlijk alleen nog maar zand op. Daarnaast spelen wij onze competitiewedstrijden op natuurgras, wat er meestal heel goed bij ligt. Ik voetbal ook het liefst op natuurgras, omdat ik regelmatig blessures krijg bij kunstgras. Waarom? Dat zou ik echt niet weten.
 3. Kleur voetbalschoenen: De kleur van de voetbalschoen maakt mij niet meer zoveel uit. Het gaat erom dat de schoen lekker zit. Zodra dat het geval is, ga je er vanzelf goed op spelen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het thuisshirt van Juventus. Niet perse de kleuren maken het tenue mooi, maar meer de kracht die de kleuren zwart-wit uitstralen. Het mooiste sportpark vind ik dat van FC Engelen. Dat is een groot sportcomplex met verschillende natuur- en kunstgrasvelden.
 5. Mooiste voetbalmoment: Twee jaar geleden speelden we voor degradatie tegen WDS. De eerste wedstrijd wonnen met 3-2 en de return was spannend. Tot laat in de blessuretijd stonden we met 2-0 achter, maar toen gebeurde wat niemand meer had verwacht. Ik scoorde in de 6e minuut van de extra tijd, waardoor het op een verlenging aankwam. We speelden met strijd en passie, wat ons uiteindelijk een 3-2 overwinning opleverde. We zijn de ronden erna goed doorgekomen en dat jaar gelukkig niet gedegradeerd.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het regelmatig om zeep helpen van grote honderd procent kansen is me zeker een aantal keer overkomen. Daarnaast heb ik een aantal dieptepunten gehad doordat ik regelmatig geblesseerd ben en weer een gedeelte van de competitie (of een aantal wedstrijden) moet missen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is toch wel Mitchel Fitters, met zijn fantastische uitspraken in de kleedkamer. Het is een echte sfeermaker, die van alle markten thuis is. Het is een bijzonder figuur, dat altijd wel wat te vertellen heeft en vaak op een sarcastische manier. Hij schetst ook regelmatig hele foute beelden, waar we dan allemaal stuk om gaan. Een minpuntje is wel dat hij de laatste tijd een paar kilootjes is aangekomen, maar daar kan ie zelf niet zoveel aan doen, denk ik dan maar. Al met al een gezellige en grappige teamgenoot.
 8. Voetbalhumor: Ik zit niet zo vol met humor, maar kan altijd wel lachen om anderen die met geweldige uitspraken komen. Zoals Mitchel (Fitters, red.) en Dave (Tausch, red.), die daar allebei nogal een handje van hebben. Om hun humor kan ik wel echt lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zit bij Nieuwkuijk goed op mijn plek, en daarom zijn er ook niet specifiek dingen die ik nog wil bereiken in mijn voetbalcarrière.
 10. Beste speler uit de regio: Degene waar ik mee heb gevoetbald is Max Raymakers. Omdat hij een geweldig oogje voor de goal heeft en makkelijk de tegenstander de verkeerde kant op kon sturen. Hij scoort altijd of creëert kansen voor anderen. Max is de ultieme spits en dat maakt hem de beste speler waar ik mee gespeeld heb. Vroeger keek ik al tegen hem op als hij het veld bij De Wilgen onveilig maakte met een balletje en een aantal jaren later stond ik met hem te voetballen in het eerste van Nieuwkuijk. Dat was toch wel een kleine jongensdroom die uitkwam.
 11. Opvallendste regioclub: Bij ons in de competitie zijn er niet veel opvallende clubs die er met kop en schouders bovenuit steken. Dat komt omdat dit seizoen iedereen van iedereen kon winnen en dat maakte het dus ook zo spannend.
  Komend weekend spelen wij de kwartfinale voor promotie naar de 2e klasse. Wij mogen het opnemen tegen Bladella uit Bladel. Het zal uiteraard een lastige wedstrijd worden, ook omdat het nogal warm weer gaat worden. Ondanks de 30 graden moeten we toch blijven knokken voor iedere bal. Ik denk wel dat dat ons moet lukken. We zijn conditioneel sterk, helpen elkaar om de wedstrijd over de streep te trekken en gaan er alles aan doen om naar die 2e klasse te promoveren.
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie