Kevin Mangandu van HVCH naar Real Lunet

DEN BOSCH – Kevin Mangandu is de volgende versterking die Real Lunet voor volgend seizoen aan zich heeft weten te binden. De 23-jarige verdediger maakt de overstap van eersteklasser HVCH, waar hij het na een jaar voor gezien houdt. De Bosschenaar speelde eerder in de jeugd van Wilhelmina en daarna bij OJC Rosmalen, Schijndel en BVV.

Mangandu heeft het prima naar zijn zin gehad in Heesch, geeft hij aan. “We zijn een hechte groep en ik speelde bijna alles, centraal of op rechts. Slechts een handvol wedstrijden miste ik door blessures of andere verplichtingen. Tegen de verwachtingen in hebben we onderaan gestaan, maar in de tweede helft van het seizoen begonnen we punten te pakken. Dat heeft ons uiteindelijk uit de nacompetitiezone gebracht.”

De sfeer is het hele seizoen, ook in de mindere periode, goed gebleven bij HVCH.¬† “Dat is ook helemaal niet de reden dat ik vertrek”, aldus Mangandu. “Maar Real is gewoon lekker in de buurt van huis, dus makkelijk te combineren met mijn stage. En oude teamgenoten van BVV gaan er ook voetballen, waaronder Murat Dogan, een goede vriend van mij.”

Alleen rijden
Dat HVCH er naar streeft om met zo weinig mogelijk spelers van buitenaf in de selectie te voetballen, noemt Mangandu ook. “Ik heb tijdens het gesprek aangegeven dat ik met een aantal dingen zat, waaronder het alleen rijden naar Heesch. Maar ik hoop dat ze volgend seizoen in de top van de 1e klasse meedraaien, want daar horen ze normaal gesproken thuis.¬†Real Lunet krijgt ook een sterke selectie. Misschien promoveren ze nog naar de 1e klasse en komen we volgend jaar HVCH weer tegen.”

Foto: Ruud Schobbers
Dit bericht is geplaatst in Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie