Meerveld: ‘Op naar handhaving met OJC’

ROSMALEN – Morgenavond begint ook voor OJC Rosmalen de nacompetitie. De tweestrijd met Hoogeveen (maandag volgt het uitduel) moet gewonnen worden om de finale, waarin wordt gestreden om een plaats in de derde divisie, te bereiken. Diego Meerveld is er klaar voor. “Op naar handhaving, voor de club voor alle mensen er omheen.”

Afgelopen weekend plaatste Hoogland zich al voor de eindstrijd. De beoogde tegenstander in de andere halve finale (JVC Cuijk) trok zich immers terug uit het zondagvoetbal. Weinig weet Meerveld van de tegenstanders die komen gaan, zo zegt hij eerlijk. “Maar als we alles geven, moet het gaan lukken”, denkt de vice-topscorer van OJC (9 competitietreffers). “Van de laatste zeven wedstrijden hebben we er maar één verloren, dus dat zegt dat we toch goed bezig zijn. Meestal speelden we maar één helft goed, maar het laatste competitieduel met JVC (5-0, red.) ging negentig minuten prima.”

Sinds de komst van trainer Mark Schenning lijkt er weer heel wat meer muziek in de Rosmalense formatie te zitten. “We hebben inderdaad meer punten gehaald, maar het is ook weer zo dat het niet zoveel mag uitmaken”, vindt de Bossche aanvaller. “Gelukkig is nagenoeg iedereen momenteel weer fit, dat scheelt toch veel. Op naar handhaving, voor de club voor alle mensen er omheen.”

Beter degraderen
Er wordt door sommigen gezegd dat het misschien beter is dat OJC degradeert, gezien het team dat er volgend jaar staat. “Ik snap wat je bedoelt”, reageert Meerveld, die zelf (net als de meesten van zijn teamgenoten) ook vertrekt, naar Achilles Veen. “Maar laat ze maar wennen aan het niveau in de derde divisie. Dat is voor ieder z’n ontwikkeling beter.”

Verschillende spelers uit lagere klassen komen volgend seizoen bij OJC voetballen. Dat gold ook ooit voor Meerveld, die zelf een paar jaar geleden de stap van Wilhelmina naar OJC zette. “Ik ging bewust naar het tweede en mocht binnen een half jaar debuteren bij 1. En ik had een doel, hè. Ik wist wat ik wilde. Deze jongens moeten er meteen staan. Ik ben heel benieuwd en ga het zeker in de gaten houden. Na vier jaar is OJC – samen met Wilhelmina – toch wel m’n clubje geworden hier uit de buurt.”

OJC Rosmalen ontvangt donderdag om 20.00 uur Hoogeveen op De Groote Wielen.

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie