OSC wil met opgeheven hoofd eindigen

DEN BOSCH – Op het veld van Avanti’31 moet OSC’45 maandag winnen van Essche Boys om het vierdeklasserschap veilig te stellen. Jeroen Beekwilder heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Voetballend moet het zeker lukken. Als de instelling ook goed is en we onderschatten Essche Boys niet, dan kunnen we toch nog met opgeheven hoofd eindigen.”

Nog maar een paar weken geleden schreven wij over de periodekansen van Essche Boys, dat eigenlijk nergens rekening mee hield en alleen al bij het meedoen om een prijs het seizoen geslaagd vond. Maar inmiddels heeft de kleine dorpsclub zich naar de finale van de nacompetitie geschopt en wacht OSC’45 (dat direct geplaatst was voor de eindstrijd) daarin dus een verrassende tegenstander. “Ik heb ze vorige week bekeken en het zal een zware kluif worden voor ons”, zegt Beekwilder over Essche Boys, dat overtuigend won bij HRC’14. “Ze hebben een sterk collectief, met spelers die zeker het verschil kunnen maken.”

De nummer voorlaatst van de 4e klasse E mist maandag zelf de geblesseerden Karim el Barkaoui, Mo Hamria en Diego Coutinho. Krishna Shewdat is daarnaast geschorst. “Maar daar staat tegenover dat Leon van Gulik terugkeert van een schorsing en de rest van de groep is fit”, aldus de OSC-trainer. “Trouwens, onze beide keepers – Youri Wolfs en Preshant Shewdat – ontbreken ook nog steeds vanwege blessures. Good-old Henrie Wolffs keept daarom maandag weer. Die heeft ons er tegen Hedel nog doorheen gesleept door een belangrijke penalty te stoppen.”

Tegengevallen
De Orthenaren dwongen de herkansingswedstrijd zelf af door het rechtstreekse competitieduel met de concurrent te winnen. “Als we met dezelfde passie en inzet spelen en het voetbal op de mat kunnen leggen van die wedstrijd, dan kunnen we een goed resultaat halen. En dan zouden we deze jaargang toch nog eindigen met opgeheven hoofd.”

Het eerste jaar in de 4e klasse is, na het kampioenschap van een seizoen eerder, toch behoorlijk tegengevallen, geeft Beekwilder toe: “We hebben ook wel met de nodige pech te maken gehad, maar waren zelf gewoon te wisselvallig in de meeste wedstrijden. Op het moment dat het moest – onder meer tegen Hedel – stond de ploeg er echter wel en hebben we laten zien tot goed voetbal in staat te zijn. Daar reken ik maandag ook weer op.”

OSC’45 – Essche Boys wordt maandag 10 juni om 14.00 uur gespeeld bij Avanti’31.

Dit bericht is geplaatst in OSC'45. Bookmark de permalink.

Geef een reactie