Steeds meer duidelijk in de nacompetitie

DEN BOSCH – De laatste loodjes van de nacompetitie zijn nabij. Dit weekeinde kwam het seizoen voor weer een aantal regioclubs ten einde. Maar er zijn er ook een paar die nóg een keer – voor promotie of juist tegen degradatie – moeten voetballen. Een overzicht van de nog actieve verenigingen in het gebied van 073voetbal.

Allereerst was OJC Rosmalen ook in Drenthe te sterk voor Hoogeveen. De nummer 2 van de hoofdklasse werd donderdag thuis al met 2-0 verslagen en maandagmiddag waren de Rosmalenaren ook aan de andere kant van het land met 1-3 te sterk. OJC speelt nu komende donderdag opnieuw een uitwedstrijd, tegen Hoogland, en ontvangt de verrassende hoofdklasser zondag op sportpark De Groote Wielen. De winnaar van die tweestrijd speelt volgend seizoen in de derde divisie.

2e/3e klasse
Voor EVVC is de nacompetitie ook nog niet ten einde. Vorige week waren er penalty’s nodig tegen Helmondia, bij Liessel wonnen de Vinkelnaren dit keer met 0-1. Daardoor mogen ze volgende week – in een rechtstreeks duel met Volkel – gaan vechten om de plaats in de 2e klasse te verdedigen.

Het sprookje om mogelijk naar dat niveau te promoveren is voor Nieuwkuijk voorbij. De eerste ronde van de nacompetitie werd vorige week nog overleefd, maar de amateurtak van PSV bleek vandaag te sterk (1-2).

3e/4e klasse
Haarsteeg leeft nog steeds. Bergeijk werd – mede dankzij een net weer op tijd in vorm geraakte Sebastiaan van Bakel – met 1-3 verslagen en dus volgt zondag een finale tegen Wodan voor een plaats in de 3e klasse.

Vlijmense Boys hoopt zich eveneens op dat niveau te handhaven. Hoewel Avesteyn een 0-2 voorsprong nam, wonnen de Boys alsnog met 4-2 en daardoor spelen ze zondag de finale tegen een bekende regioclub. Dat is namelijk Den Dungen. De vierdeklasser won met maar liefst 0-5 bij RFC en strijdt zondag op neutraal terrein (waar is nog niet bekend) met Vlijmen om een plek in de 3e klasse.

Voor het zo goed presterende Maliskamp is het seizoen over. Opnieuw werd er (zoals eigenlijk al het hele jaar) niet verloren, maar de 0-0 tegen DVG werd afgesloten met een penaltyreeks die in het voordeel van de gasten eindigde. Maliskamp verloor dit hele seizoen maar twee keer (tegen kampioen DSC), maar speelt ook volgend jaar dus weer gewoon in de 4e klasse.

4e/5e klasse
Voor OSC’45 geldt dat niet. De nummer voorlaatst van 4E kreeg een herkansing tegen Essche Boys, maar die werd niet gepakt. Heel verrassend won Esch opnieuw (1-3) en daarmee gaat het volkomen onverwacht naar de 4e klasse. Ondertussen rouwt men in Orthen. OSC is terug in de kelder van het amateurvoetbal.

Foto: Jean-Marc van der Els
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie