‘Altijd lekker om belangrijk te zijn’

ROSMALEN – Twee keer kwam OJC donderdagavond op voorsprong tegen Hoogland. Toch eindigde de eerste finalewedstrijd van de nacompetitie in 2-2. Zondag vechten de clubs in Rosmalen uit wie er volgend seizoen in de derde divisie voetbalt. Kay van den Boogaard kijkt er, samen met ons, naar uit: “We gaan er voor zorgen dat we erin blijven.”

Hoewel eerst Vincent van Hoof en in de tweede helft Van den Boogaard zelf OJC op voorsprong bracht, mochten de Rosmalenaren blij zijn met het gelijkspel. “Bart Tinus heeft een paar belangrijke reddingen verricht”, geeft Van den Boogaard grif toe. “Het was geen beste wedstrijd van onze kant. We kwamen snel op voorsprong, kregen daarna nog wat kleine kansjes, maar konden jammer genoeg niet doordrukken. Uiteindelijk waren we blij met 2-2.”

Er gebeurde nogal wat, gisterenavond in Amersfoort. Ruim 1.200 toeschouwers zorgden voor een leuke sfeer, maar in de slotfase werd de wedstrijd even stilgelegd. “Een stel kinderen ging met elkaar op de vuist en ze staken wat vuurwerk af”, relativeert Van den Boogaard. “Voordat wij met de bus vertrokken kwam er wel nog politie bij. De ruzie tussen de supporters van Hoogland was blijkbaar nog niet opgelost.”

Scorende basisspeler
Veel liever heeft hij het, logischerwijs, over het voetbal. Want waar de Dungenaar het een groot deel van de competitie met een plaats op de reservebank moest doen, is hij de laatste tijd een scorende basisspeler. “Het gaat wel lekker”, zegt hij. “Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en het is altijd lekker om belangrijk te kunnen zijn voor je team.”

De kans is groot dat Van den Boogaard – die als een van de weinige spelers ook volgend seizoen bij OJC Rosmalen speelt – zondag weer in de basis start. Zeker nu Diego Meerveld, na een gele kaart, geschorst is. “Dat is jammer, want hij is een belangrijke speler voor ons. Maar we hebben een fantastische groep en gaan dit seizoen alsnog redden”, besluit de vleugelspeler. “Zondag gaan we er voor zorgen dat we erin blijven.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie