Den Dungen – Vlijmen; ‘altijd iets aparts’

DEN BOSCH – Dé regiotopper van komend weekend is de clash tussen Den Dungen en Vlijmense Boys. Op het spiksplinternieuwe veld van Wilhelmina gaan die clubs elkaar zondag, tijdens de finale van de nacompetitie, te lijf om een plaats in de 3e klasse van seizoen 2019-2020. 073voetbal sprak kort met beide trainers en vroeg hen naar hun verwachtingen.

Een mooi affiche is het zeker, dat kunnen en willen Ben Hoek en Hans Richters niet ontkennen. “Wij kijken er naar uit”, aldus de trainer van Den Dungen. “De kansen zijn fifty-fifty”, denkt hij, maar daar is Richters het niet helemaal mee eens: “Ik schat het op 60-40 in ons voordeel. Hopelijk trekken wij aan het langste eind.”

Er valt vooraf niet zoveel over de wedstrijd te zeggen, vindt de scheidend coach van Vlijmen. “Den Dungen is in de 4e klasse geëindigd met een geweldige reeks, maar wij zetten – een niveau hoger – ook een behoorlijke serie neer. Daarin pakten we vooral de punten tegen de bovenste clubs. Dus ja, zeg het maar?” Ook Hoek vindt het koffiedik kijken: “Een finale is altijd iets aparts. Het klopt dat wij wel in een lekkere flow zitten, maar dat is geen garantie. Vlijmen heeft in de laatste duels ook goede resultaten behaald en het is echt een wedstrijd op zich.”

Koude oorlog
De koude oorlog begon eerder deze week al. De clubs konden geen onderlinge overeenstemming bereiken over een speellocatie, waarna de KNVB besloot dat het sportpark De Saren werd. Snel na die bekendmaking probeerde Vlijmense Boys de donderdagtraining op het nieuwe kunstgrasveld van Wilhelmina te regelen. De opponent van zondag bleek ze echter al voor te zijn geweest. “En dat terwijl ze zelf ook kunstgras hebben”, lacht Richters als een boer met kiespijn. “Wij zijn uitgeweken naar FC Engelen en hebben ons daar goed voorbereid. Wie het laatst lacht…”

Den Dungen – Vlijmense Boys begint zondag om 14.30 uur op sportpark De Saren.

Dit bericht is geplaatst in Den Dungen, Vlijmense Boys. Bookmark de permalink.

Geef een reactie