Motivatie genoeg om het zondag af te maken

VINKEL – Twee hordes werden inmiddels genomen, maar nog minstens één pittige wedstrijd heeft EVVC voor de kiezen om het tweedeklasserschap veilig te stellen. Controlerende middenvelder Mark van de Ven (31) heeft vertrouwen in een goede afloop van de nacompetitiefinale tegen Volkel. “De sfeer is goed, bijna iedereen is fit en er is motivatie genoeg.”

Van de Ven doorliep alle jeugdelftallen van EVVC en speelt al vanaf zijn 17e jaar in de selectie. “Eerst vier jaar in 1, maar daarna volgden vier knieoperaties en een nieuwe voorste kruisband en ben ik verder in het 2e gaan spelen. Daar was ik jarenlang aanvoerder, maar de laatste twee jaar zit ik weer bij 1. Na mijn blessures waren er een aantal kilo’s aangekomen, maar toen m’n schildklier te snel ging werken, vlogen die er vanzelf weer af. Een geluk bij een ongeluk dus”, lacht de middenvelder.

Dit seizoen leek lange tijd eigenlijk helemaal niks aan de hand. Toch zakte EVVC in de laatste maanden ineens naar de onderste regionen. “Hoe het zover gekomen is?”, herhaalt Van de Ven onze vraag. “Als gevolg van wat blessures was het, denk ik, wat meer zoeken in het elftal. En daarnaast waren we op beslissende momenten niet dodelijk genoeg. Gemiste kansen, penalty’s en goals die we soms onnodig weggaven. In een belangrijke fase van het seizoen verloren we thuis van de nummer laatst en een-na-laatst. Toen wisten we dat het ineens een stuk lastiger ging worden.”

Onnodig spannend
Ternauwernood plaatste EVVC zich voor de nacompetitie, waarin het nu alsnog mag waarmaken 2e klasse-waardig te zijn. “Het gaat zeker lukken om erin te blijven”, denkt Van de Ven. “Daar gaan we in ieder geval alles aan doen. Maar ik heb er wel vertrouwen in eigenlijk. De sfeer is goed en de motivatie is er om als klein clubje toch op dit mooie niveau te blijven. En bijna iedereen is fit. Tegen Helmondia was het onnodig spannend (EVVC won na strafschoppen, red.) en het duel met Liessel (0-1 winst, red.) was voetballend niet bijzonder, maar we hebben wel genoeg kansen gecreëerd en er nul weggegeven. De support van de V-Side en andere trouwe supporters motiveert ons enorm om het zondag af te maken tegen Volkel.”

Weet EVVC zondag niet te winnen, dan krijgt het (door het wegvallen van JVC Cuijk in de voetbalpiramide) nog een herkansing. Er volgt dan een beslissingswedstrijd tegen de verliezer van de andere nacompetitiefinale tussen SVN en FC Geleen-Zuid.

Foto: Henk van Esch

Geef een reactie