Nieuwe clubs voor Bossche profs

DEN BOSCH – Voor Moreno Rutten en Jort van der Sande (foto) begint het nieuwe seizoen met een nieuwe werkgever. Van der Sande speelt komend jaar bij een concurrent van de club die hij dertien jaar lang diende, terwijl Rutten een avontuur aan gaat in de Italiaanse Serie B. Bij FC Den Bosch zit men nog altijd in de wacht, maar zijn er wel ontwikkelingen.

Rutten, voormalig speler van FC Den Bosch, vertrekt na vier jaar bij VVV-Venlo. Hij legde de aanbieding voor verlenging van het contract met drie jaar naast zich neer en besloot in zee te gaan met het Italiaanse Crotone, dat uitkomt in de Serie B. Er wacht de 26-jarige verdediger uit Engelen dus een bijzondere tijd.

Van der Sande (23) zoekt het minder ver van huis, maar gaat eveneens een nieuw avontuur aan. De spits verdedigt komend seizoen het shirt van FC Eindhoven. Hij vertrekt daarmee na een hele lang tijd bij FC Den Bosch, waar het jeugdexponent wel uitgroeide tot publiekslieveling, maar nooit echt een vaste waarde kon worden.

Tijd stil
Bij Den Bosch is men overigens nog altijd in afwachting van de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB. Deze zal niet voor 24 juni volgen, zo werd gisteren duidelijk. De club ontving een concept-rapport, waarop men binnen vijf dagen mag reageren.

De tijd lijkt ondertussen stil te staan in De Vliert. Een nieuwe trainer is er nog niet en de selectie bestaat nog maar uit 12 spelers. Wel werd deze week Jordy van der Winden en de Heesche doelman Nick Leijten langer vastgelegd. De linkervleugelverdediger raakte vorig seizoen ernstig geblesseerd aan zijn knie, maar krijgt komend seizoen de kans zich terug in de basis te vechten. Voor Ruben Rodrigues geldt dat laatste ook. FC Den Bosch verhuurde hem het afgelopen halfjaar aan De Treffers, maar hoewel de Groesbeekse amateurs de schaduwspits willen overnemen, gaan de profs er vanuit dat hij zijn nog een jaar doorlopende contract bij hen uitdient.

Foto: Henk van Esch
Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie