Reünie zaterdagteam, ‘bij ons kon alles’

DEN BOSCH – Het roemruchte Bossche zaterdagteam, dat tot een aantal jaar geleden furore maakte bij BVV en later TGG, komt morgen nog een keer in actie. Tijdens een speciale reüniewedstrijd is het huidige eerste elftal van Jan van Arckel de tegenstander. “Alles kon bij ons. Eigenlijk was alles belangrijk, behalve het voetballen.”

“Wij waren natuurlijk in alle opzichten een bijzonder team”, begint Ferry Kapteijns lachend aan zijn relaas. “We konden redelijk goed voetballen, wat je ook wel verwacht bij een eerste elftal. En als we eenmaal op het veld stonden, gingen we er met z’n allen tweehonderd procent voor. Maar eigenlijk was alles belangrijk, behalve het voetballen.”

Het kon bij het zaterdagteam letterlijk alle kanten op, maakt hij met een aantal voorbeelden nog maar eens duidelijk. “Bij BVV stonden we in de winterstop bovenaan, met 13 punten voorsprong, geloof ik. Maar toen kwam de koude maanden eraan, stonden er maar drie man te trainen en gaven we het kampioenschap uiteindelijk nog weg. En bij TGG was het precies andersom. Verloren we de eerste competitiehelft alles en na de winterstop wonnen we juist alleen nog maar en promoveerden we alsnog.”

Het team deed alles met elkaar. “Hele weekenden waren we samen. Zo moesten we een keer op zaterdag voor de beker tegen RKJVV, maar iemand gaf vrijdag een feest. Stuurt om elf uur ’s morgens iemand een foto met een fles bier, dat ie daar nog steeds is. Binnen drie minuten volgden foto’s van zeven anderen, die ook nog aan het feesten waren. Anderhalf uur later moesten we verzamelen en wonnen we gewoon met 3-1 door een paar wereldgoals van Younesse Bouchti, die scoorde tegen z’n broer. Na de wedstrijd gingen we gewoon weer verder met feesten.”

Niet zo nauw
Met weemoed kijkt Kapteijns terug op de volgens hem prachtige tijd: “Dat soort dingen zijn toch geweldig? Alles kon bij ons. Gelukkig keek de trainer (Marco van Loon, red.) ook niet zo nauw. Want er kwam nogal wat onzin voorbij op de groepsapp. Elke dag denk ik minstens duizend berichten. Die app bestaat trouwens nog steeds, terwijl het al een paar jaar is geleden dat we uit de competitie zijn genomen.”

Nog altijd is de band hecht. Een of twee keer per jaar komt het elftal samen, om een avondje uit eten en op stap te gaan. “Maar nu werd het tijd voor een een grote feestdag, waarbij van alles is geregeld. Onder andere een wedstrijd tegen de nieuwe club van onze trainer Marco van Loon. Die we trouwens gewoon gaan winnen”, aldus Kapteijns met nog altijd even veel bravoure. “We waren een elftal met 23 haantjes, maar ik heb nog nooit zoveel liefde in een team gezien.”

Geef een reactie