Real Lunet bouwt aan de toekomst

VUGHT – Real Lunet wil stappen gaan maken. Het eerste elftal speelt, onder leiding van Glenn Simon, alweer enige jaren op prima amateurniveau, maar ook de rest van de club moet mee vooruit. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er grootse plannen. Het bestuur is versterkt, de opleiding wordt geprofessionaliseerd en Real start met mini-pupillen en een voetbalacademie.

Onlangs kregen de zittende bestuursleden versterking van Patrick Molle, Dave Reeuwijk en Glenn Simon. Molle (jarenlang actief geweest in de Bossche politiek) is zelfs de nieuwe voorzitter. Oud-speler Reeuwijk – een van de drijvende krachten achter de 073 Cup – gaat zich eveneens mengen in het dagelijkse bestuur en hoofdtrainer Simon wil zijn kennis en ervaring nu ook uitdragen in een bestuursfunctie. “Mijn blauwwitte hart laten spreken voor de hele vereniging”, zo zegt hij zelf.

De eerste verbeteringen zijn inmiddels al opgepakt. De jeugdopleiding wordt bijvoorbeeld geprofessionaliseerd. Er komt extra aandacht voor de kwaliteit van de trainers, waarin ook Pieter Schrassert Bert, voormalig Real-speler en kersvers bondscoach van Oranje onder 15, een rol zal krijgen.

Voetbal Academie
Daarnaast zet Real Lunet in op de jongste jeugd. Aanstaande voetballers van 4, 5 of 6 jaar oud kunnen vanaf september terecht bij een nieuw op te zetten mini-pupillengroep. Van tijd tot tijd zullen de trainers worden bijgestaan door spelers uit het eerste elftal en gasttrainers die als jeugdspeler actief zijn bij een betaalde voetbalclub. Datzelfde geldt ook voor de eigen Voetbal Academie Just Go 4 IT, die de club vanaf augustus start. 

“Die gaat kwalitatief hoogwaardige trainingen bieden voor alle kinderen van 6 tot en met 13 jaar”, aldus Simon. “Ook kinderen die bij een andere vereniging voetballen, maar extra willen trainen, zijn van harte welkom.” De trainingen van anderhalf uur, onder leiding van gediplomeerde trainers met BVO-ervaring, worden gegeven in groepen van eigen niveau. “Iedereen moet tot zijn recht komen. De bedoeling is om uiteindelijk, met de sterkste groep, oefenwedstrijden tegen BVO-teams te gaan spelen.”

Komende zaterdag wordt er een profdag georganiseerd voor de doelgroep, om kennis te maken met de Voetbal Academie. De trainingen starten vanaf medio augustus op woensdag, vrijdag en zondag, uiteraard op de velden van Real Lunet.

Jubileumjaar
Het familiare karakter van Real moet ondanks de vernieuwingen zeker niet verloren gaan, zo benadrukken de beleidsbepalers tot slot. Komend seizoen bestaat de club 50 jaar en dat jubileum gaat met voetbalspecials en een groot feest gevierd worden.

Foto: Bas Tukker
Dit bericht is geplaatst in Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie