Elf vragen aan… Mike Scholten

ROSMALEN – Pas 29 is Mike Scholten, maar zijn actieve voetbalcarrière zit er al op. De voormalig speler van FC Den Bosch, OJC Rosmalen en Roda Boys heeft na de derde kruisbandblessure de handdoek in de ring gegooid. 073voetbal wil de Rosmalenaar nog één keer aan het woord te laten, voor een terugblik op een mooie loopbaan.

Zie ook: Einde carrière voor Mike Scholten (28)? (13-11-’18)

Naam: Mike Scholten.
Geboren: 11 januari 1990.
Club(s): OJC Rosmalen, FC Den Bosch en Roda Boys.
Positie: Centrale verdediger of centrale middenvelder.
Dagelijks leven: Ik woon momenteel in Den Bosch, maar ga over een paar maanden weer verhuizen naar De Groote Wielen, Rosmalen, waar ik al mijn hele leven woon. Ik ben vier jaar getrouwd met Ilse en we hebben een zoontje van twee, Levy. Ik werk als praktijkmanager bij Fysio Scholten, een praktijk voor fysiotherapie in Rosmalen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Een sterk punt was mijn spelinzicht, techniek en rust aan de bal. Die combinatie zorgde ervoor dat ik vaak de voetballende oplossing kon vinden. Mijn mindere punten waren mijn startsnelheid en wendbaarheid.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik denk dat iedere voetballiefhebber de voorkeur geeft aan natuurgras, ik dus ook. Bij Roda Boys hebben we goede natuurgrasvelden, die heel goed onderhouden worden. Uit praktische overwegingen snap ik dat clubs op kunstgras spelen en is dat zeker een goede oplossing, maar het heeft niet mijn voorkeur.
 3. Kleur voetbalschoenen: In mijn beginjaren in jeugd van FC Den Bosch was het verboden om gekleurde schoenen te dragen. Dan kocht je wel eens schoenen die net op het randje waren, bijvoorbeeld grijs en moest je naar de trainer om te vragen of die kleur mocht. Later was dat natuurlijk niet te houden, dus hebben ze die regel laten varen. Vervolgens heb ik denk ik wel alle kleuren gehad. De laatste jaren probeerde ik het toch wel bijpassend bij het tenue te laten zijn.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van FC Den Bosch vind ik mooi. Ik hou van tenues met witte broeken en kousen. Er is voor mij niet echt een specifiek sportpark wat eruit springt, maar ik vind het altijd sfeervol als de kantine wat hoger ligt en je daarvandaan op het veld kan kijken.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er wel een aantal. Mijn debuut in het betaalde voetbal bij FC Den Bosch, bij OJC de wedstrijd voor de KNVB beker tegen Sparta – waarin we uiteindelijk na verlenging verloren – en met Roda Boys de derby’s tegen Nivo Sparta.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt zijn toch wel de drie kruisbandblessures die ik heb opgelopen, waardoor ik een aantal jaar van mijn carrière niet heb kunnen voetballen. En het is nu ook de reden dat ik stop. Een blunder die me is bijgebleven is dat ik bij OJC in één wedstrijd twee penalty’s veroorzaakte.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik heb met zoveel verschillende karakters in een team gezeten…. Maar Toby Tan, waarmee ik bij Roda Boys heb gespeeld, is wel een bijzondere gozer. In de kleedkamer en op het veld superfanatiek en hij gaat altijd voorop in de strijd, echt een voorbeeld. Maar zodra hij één druppel alcohol binnen heeft gekregen, doet ie de gekste dingen in de kantine. Wel echt een gangmaker en er gebeurt altijd iets met hem erbij.
 8. Voetbalhumor: Bij FC Den Bosch gebeurde er bijna iedere week wel iets op dat vlak, omdat je daar ook meer tijd met elkaar doorbrengt dan bij amateurclub. Ik kan me nog herinneren dat we één speler – ik zal zijn naam niet noemen – helemaal hadden vastgetapet aan een behandelbank, zodat ie zich niet meer los kon maken. Toen hebben we hem voor het kantoor van de trainer gezet en toen we vervolgens moesten trainen, zat hij nog steeds op die behandelbank, omdat niemand hem los maakte. Daardoor kwam ie ook nog te laat op de training en kreeg ie daar ook nog op zon kop van de trainer omdat ie te laat was.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik ben net gestopt als voetballer en ga komend seizoen starten als lid van technische commissie van Roda Boys. Van daaruit wil ik bekijken in wat voor rol ik nog actief wil zijn binnen het voetbal.
 10. Beste speler uit de regio: Danny Verbeek. Ik heb zelf jarenlang met hem in een team gezeten en toen was hij nog een pure linksbuiten. Tegenwoordig heeft ie zich meer ontwikkeld als middenvelder en is ie wekelijks uitblinker. Die heeft zoveel voetballend vermogen en creativiteit, daar kijk ik graag naar.
 11. Opvallendste regioclub: De amateurverenigingen in de regio vond ik dit seizoen weinig opvallend of verrassend. Wij als Roda Boys kenden een goede eerste seizoenshelft. We werden zelfs winterkampioen, maar zijn in de tweede seizoenshelft helemaal ingestort.
Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie