Remco Kivit een jaartje er tussenuit

HELVOIRT – Aan het einde van het seizoen stond hij al niet meer onder de lat, maar volgend seizoen keept Remco Kivit helemaal niet meer bij v.v. Helvoirt. De 25-jarige Vughtenaar gaat een jaartje stoppen. Even de druk van de ketel, op adem komen, het lijf wat rust geven en dan maar eens kijken hoe de status over een tijdje is. “Ik ga het wel missen, hoor.”

Hij heeft een ‘super druk jaar’ achter de rug, geeft Kivit aan als reden voor zijn tijdelijke stop. “Veel weg in de avonden en weekenden, in verband met de keepersschool en Zwaluw VFC JO19-1, waar ik ook trainer van ben. Daarnaast heb ik soms na het trainen of wedstrijden nog steeds wat last van mijn rug en nek. Vooral als we spelen op kunstgras. Ik ga even een jaartje niks doen en dan kijken we volgend jaar hoe de vlag er dan bij hangt.”

Mentale probleempjes hielden hem het laatste gedeelte van de competitie al langs de kant. Maar daar heeft het niks mee te maken, zo zegt hij: “Ik wist in de winterstop al dat ik een jaartje zou stoppen, maar achteraf valt het allemaal wel goed uit. Even een jaar wat rustiger aan doen. Ik ga de groep en het voetbal zelf wel heel erg missen, maar dit is denk ik het beste voor me.”

Opvolger
Over zijn opvolger weet Kivit niet zoveel. “Ik geloof dat hij van Jong Brabant komt of daar heeft gespeeld, maar ken hem persoonlijk niet en heb hem nog nooit gezien.” Martijn Luijbregts is de naam van de nieuwe goalie, die over komt van het Belgische KFC Meer. Christian van der Linden is een andere nieuwe naam. Ook hij komt uit Berkel-Enschot, maar woont tegenwoordig in Helvoirt en gaat het op een wat hoger niveau proberen.

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Helvoirt. Bookmark de permalink.

Geef een reactie