Geen Havar en Marcé, wel nog een Hadouir

DEN BOSCH – Na twee seizoenen van afwezigheid is FCK/De Hommel weer terug in de eredivisie van het zaalvoetbal. Na een overtuigend kampioenschap is de selectie voor komend jaar versterkt en een volle sporthal Maaspoort is het doel. Speler/coach Adil Zouthane vertelt over de nieuwe selectie en probeert de verwachtingen wat te temperen.

De Hommel degradeerde twee jaar geleden, na twintig seizoenen, uit de eredivisie. Na een moeilijk eerste halfjaar ging het – na de komst van een aantal versterkingen – de laatste anderhalf jaar aanzienlijk beter. Aan de hand van sterkhouders Adil Zouthane en Karim Bali kroonde De Hommel zicht afgelopen seizoen tot kampioen van de eerste divisie B.

Voor de terugkeer in op het hoogste plan zijn een aantal nieuwe spelers aangetrokken. Zo komen internationals Ennes van Maasbommel (keeper), Mohamed Bouraarassi en Tevfik Ceyar over van Futsal Apeldoorn. Ook nieuw is Kenan Koseoglu, een bekende naam in de zaalvoetbalwereld, en routinier Omar Nejjari keert eveneens terug bij FCK/De Hommel.

Hadouir i.p.v. Havar
De laatste nieuwe aanwinst is Anouar Hadouir, die het profvoetbal onlangs vaarwel zegde en niet alleen op het veld, maar ook in de zaal met zijn broer Younes gaat voetballen. Samen met doelman Ian Willems houden zij de Bossche inbreng bij de zaalvoetbalclub in stand. Arda Havar, die een groot deel van afgelopen seizoen nog meespeelde, is er niet meer bij. Ook doet Johan Marcé voorlopig een stapje terug in verband met andere bezigheden. Adil Zouthane en Piet Gabriëls nemen de coaching op zich.

Niets cadeau
Zouthane is tevreden met de selectie vol oude bekenden: “We speelden op een niveau waar FCK/De Hommel absoluut niet hoorde te spelen. Daarom ben ik blij dat het ons gelukt is om terug te keren naar de eredivisie”, zegt hij tegen eredivisie-zaalvoetbal.nl. Tegelijkertijd tempert hij de verwachtingen: “De nieuwe spelers hebben de nodige ervaring en weten wat topsport van hen vraagt. Maar dat houdt niet in dat we direct eventjes gaan meedoen om de prijzen. We hebben al met elkaar getraind en dingen besproken. Iedereen moet beseffen dat we niets cadeau zullen krijgen komend seizoen. Ik hoop dat we de stad Den Bosch weer een volle Maaspoort kunnen geven en dan zien we wel waar we eindigen.”

Selectie
De complete selectie van FCK/De Hommel 2019-2020: Adil Zouthane, Anouar Hadouir, Ian Willems, Younes Hadouir, Karim Bali, Ennes van Maasbommel, Omar Nejjari, Najib El Allouchi, Fouad Afkir, Kenan Koseoglu, Mohamed Bouraarassi en Tevfik Ceyar.

Foto: Theo Beumer
Dit bericht is geplaatst in FCK/De Hommel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie