Johnny de Nies: te voet naar nieuwe club

DEN BOSCH – Voor het vierde jaar op rij verkast Johnny de Nies van (Bossche) club. Na Vlijmense Boys, TGG en Wilhelmina is sportpark De Vliert van BVV de volgende halte waar de spits doelpunten hoopt te gaan maken. “Gewoon lekker dicht bij huis”, luidt zijn eerste reactie. “Nu kunnen de vrouw en kinderen mooi naar het voetballen toe wandelen.”

Eerst maar kort bij TGG, nu al na een jaar weer weg bij Wilhelmina. Eigenlijk is De Nies er zelf ook niet tevreden over. “Voorheen zat ik altijd vrij lang bij een club, maar ik doe nu wat voor mijn gevoel het beste is”, legt hij uit. De reden dat hij voor BVV heeft gekozen, is volgens de 32-jarige aanvaller simpel: “Het is op loopafstand, slechts een minuutje of twee, van ons huis. Ik heb drie kinderen, waarvan de oudste graag wil komen kijken. Bij BVV voetballen maakt dat veel makkelijker.”

Maar er is voor De Nies meer om voor het rood-zwart van de Bossche Voetbal Vereniging te kiezen: “De nieuwe trainer en leider – Peter Burg en Toon Thomassen – hebben mij toentertijd ook naar Vlijmen toe gehaald. Dat is dus een vertrouwd gevoel. En het uittenue vind ik persoonlijk heel mooi, haha. Dit wordt in ieder geval wel mijn laatste avontuur.”

Jammer
Hoewel het bij Wilhelmina niet altijd van een leien dakje liep, kijkt de oorspronkelijke Eindhovenaar toch met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen: “Ik heb er een fijn jaar gehad, ook het vertrouwen gekregen wat ik nodig had. Wilhelmina vond mijn vertrek jammer, want ik paste goed bij de club, maar ze stonden wel achter mijn keuze. Dat zegt ook weer iets over de vereniging. Ik gun ze het beste. Er komen veel jonkies bij, allemaal met een Wilhelmina-verleden.”

Geef een reactie