Elf vragen aan… Rens Rovers

NULAND – Een van de meest talentvolle voetballers van Nulandia is zonder twijfel Rens Rovers. De verfijnde buitenspeler scoort nog wat te weinig naar zijn zin, maar heeft wel voldoende te vertellen voor onze wekelijkse rubriek. Lees verder over hoge kantines, een ‘radje’ in de kleedkamer en de hunkering naar een kampioenschap.

Naam: Rens Rovers.
Geboren: 16 april 1998.
Club(s): Nulandia.
Positie: Voornamelijk links voorin, maar ook wel eens aan de rechterkant van het veld.
Dagelijks leven: Ik woon in Nuland, nog altijd bij mijn ouders. Ik ben fulltime onderwijsassistent op basisschool de Wissel in Geffen en daarnaast train ik, samen met Thijs Kappen en Bas Roovers, de JO17-1 bij Nulandia.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn techniek en individuele acties. Hierdoor kan ik gevaarlijk en nuttig zijn voor het team. De zwakste punten zijn denk ik koppen en dat ik op dit moment nog te weinig doelpunten maak. Dat komt langzaam aan wel, maar moet zeker nog beter op mijn positie.
 2. Kunst- of natuurgras: Een natuurgrasveld is natuurlijk heerlijk, wanneer dat er in goede staat bij ligt. Maar in onze competitie komen we die zelden tegen. Wij trainen en spelen zelf altijd op een kunstgrasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Eigenlijk is de kleur bij mij altijd zwart. Een beetje kleur mag er wel in zitten, maar voor het grootste gedeelte moeten ze gewoon zwart zijn.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het geel-zwarte tenue dat we nu bij Nulandia hebben, vind ik mooi. Sportparken als dat van TOP Oss of HVCH vind ik zelf erg mooi. Die zijn nieuw en hebben iets anders, omdat de kantine hoger zit en je zo direct uitkijkt over de velden.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik heb pas twee jaar bij de senioren van Nulandia gespeeld. Mijn mooiste voetbalmoment komt dan ook uit de jeugd, toen we winterkampioen werden met de B1.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik denk dat mijn dieptepunt zich vorig jaar afspeelde. Iedereen had hoog ingezet op het behalen van de 3e klasse, via het kampioenschap of de nacompetitie. Erg frustrerend dat het op dat moment niet lukte. Dit jaar zijn we ook weer niet gepromoveerd. Weer door penalty’s eruit…
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik denk dat voor mij de meest opvallende teamgenoot Geert Korsten is. Hoe hij het voor elkaar krijgt om iedere keer weer met z’n sterke verhalen te komen, is ongekend.
 8. Voetbalhumor: Dit jaar is de sfeer in de groep erg goed. We hebben voortaan een ‘radje’ in de kleedkamer hangen, waaraan gedraaid wordt wanneer iemand zijn spullen of iets dergelijks vergeten is. Er staan verschillende bedragen op, die betaald moeten worden. En ook een vakje met een blaadje bier. Veel spelers hopen dat dat gedraaid wordt. Je kunt je wel voorstellen dat dit ook in de kantine voor extra sfeer zorgt.
 9. Wat wil je nog bereiken: Heel graag promoveren met Nulandia en het liefst natuurlijk nog eens kampioen worden, want dat is bij mij nog niet zo vaak gebeurd.
 10. Beste speler uit de regio: Bart Westerlaken (Nulandse jongen die bij TEC speelt, red.) is denk ik een hele goede speler. Heel sterk aan de bal, goed inzicht en een hele goede mentaliteit.
 11. Opvallendste regioclub: In onze competitie startte Avesteyn erg goed, maar ze zijn ver teruggevallen. Daarom ga ik voor CHC. Die zijn toch wel heel overtuigend kampioen geworden.
  Zelf zijn we juist slecht gestart, maar we hebben de draad aardig weten op te pakken. Uiteindelijk stonden we alleen nog met lege handen, dus dat is zuur.
Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie