Danny Nguyen laat meer los dan verwacht

VUGHT – Al te veel nieuws zegt Danny Nguyen, bescheiden als hij is, niet te melden te hebben. Maar gaandeweg het zomerse gesprekje dat 073voetbal met de linkerverdediger van Real Lunet heeft, laat hij stiekem toch meer los dan hij vooraf verwacht zal hebben. “Ik ga niet zeggen dat we kampioen worden, maar we gaan wel meedoen.”

Nguyen vertelt blij te zijn dat hij na de zomerstop weer met zijn vrienden kan gaan voetballen. “Murat Dogan, Imad Hamria en Emin Balta komen van BVV naar ons. Ik heb ze voorgesteld en Glenn (Simon, red.) zag het wel zitten om ze te halen. Gelukkig is iedereen verder gebleven. Op Jouad (Chraou, red.), Gino (Dix, red.), Kay (Huijgens, red.) en Olaf (van Berkel, red.) na natuurlijk. Jammer dat die zijn vertrokken, maar we hebben weer wat aardige versterkingen binnengehaald.”

Afgelopen seizoen eindigde Real op plek 3. Volgend jaar alsnog kampioen dan maar? “Dat ga ik niet gelijk zeggen. Maar we gaan er niet op achteruit, dus meedoen voor het kampioenschap moet volgens mij wel haalbaar zijn. Zeker zolang iedereen fit blijft. Het is belangrijk dat je de basis – de as – van het team hebt staan, met Arda Havar, Bas van den Berk, Frank van der Struijk en Justin Tahapary.”

Stoeien
Afgelopen seizoen was Nguyen de vaste linksback bij Real. Er kwam voor die positie geen concurrentie bij, maar zeker van zijn plek in de nieuwe jaargang is hij niet. “Sowieso kan iedereen overal spelen. Kiley (Thijs, red.), Justin en Frank kunnen allemaal linksback staan. Maar ik weet daarnaast niet of ik wel tijd heb komend jaar. Ik ben net een eigen zaak gestart en train ook nog de JO9-2 van Wilhelmina. Daarom zit ik nog te stoeien of ik kan trainen. Ik hoop van wel. Maar zo niet, dan ga ik lekker met het tweede voetballen.”

Dit bericht is geplaatst in Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie