Aaron van Engelen terug op oude nest

HAARSTEEG – De tijd van avontuur lijkt voorlopig voorbij voor Aaron van Engelen. De 21-jarige doelman uit Vlijmen probeerde het de afgelopen jaren bij OJC Rosmalen, BVV en Nivo Sparta, maar keert deze zomer terug op vertrouwde grond. “Waar ik vandaan kom, waar al mijn vrienden spelen en waar een nieuwe, frisse wind waait.”

Het jaar bij Nivo Sparta verliep niet helemaal zoals Van Engelen hoopte. Hij kwam over van BVV, maar verloor de concurrentiestrijd en moest veelal genoegen nemen met een plaats op de bank. “Het zaterdagvoetbal was helemaal nieuw voor mij. Interessant om dat ook eens een jaar van dichtbij mee te mogen maken”, zegt hij. “Maar nu is het tijd om vooruit te kijken. Wat past het best bij mij, wat vind ik belangrijk in het voetbal? Hoe kan ik voetbal en studie zo goed mogelijk combineren? Nadat ik dat allemaal op een rijtje had gezet, viel mijn keuze nu op Haarsteeg.”

Voor Van Engelen, die een achtergrond heeft in de jeugd van PSV, was er best veel belangstelling van andere clubs, zo geeft hij aan. “Dat gaf me een positief gevoel. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor Haarsteeg. Er waait een nieuwe, frisse wind en dat spreekt mij wel aan. En ik kom er natuurlijk vandaan, het is lekker dichtbij huis en al mijn vrienden spelen daar.” Toch heeft hij zijn ambities ook zeker nog niet aan de kant geschoven: “Dit is een stapje terug, om er uiteindelijk twee vooruit te zetten.”

Geen garantie
Op het sportpark waar de nog altijd jonge keeper ooit werd gescout, mag hij tijdens de voorbereiding opnieuw aan de bak. Doelman Marijn Eikhoudt draaide immers een prima seizoen en was zelfs heel belangrijk tijdens de nacompetitie. “Of ik eerste keus denk te worden?”, herhaalt Van Engelen onze vraag. “Die garantie krijg je natuurlijk nooit. Ook nu zal ik me weer moeten bewijzen. Maar ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in Haarsteeg. Bookmark de permalink.

Geef een reactie