Sam Kersten toch weg bij FC Den Bosch

DEN BOSCH – In aanloop naar het nieuwe seizoen moet FC Den Bosch het vanaf nu stellen zonder Sam Kersten. De 21-jarige verdediger leek zijn zo gewenste transfer naar PEC Zwolle te zien afketsen, maar de overgang naar de eredivisionist gaat nu tóch door. Terwijl Kersten alsnog promoveert, moet Den Bosch het met weer een speler minder doen.

Vorige week leek Kersten al op weg naar Zwolle, waar hij voor 325.000 euro (met een doorverkooppercentage van 15 procent) de opvolger moest worden van het – pas 17-jarige – talent Sepp van den Berg, dat onlangs naar Liverpool transfereerde. Kakhi Jordania stak er echter hoogstpersoonlijk een stokje voor dat de centrale verdediger, die is opgeleid door FC Den Bosch, onder die voorwaarden de stap zou maken. De beoogd nieuwe eigenaar van de Bosschenaren stelde dat Kersten meer waard was.

Blijkbaar is PEC nu alsnog bereid om meer voor de speler uit Ravenstein te betalen. Vandaag wordt Kersten medisch gekeurd en als alles volgens plan verloopt, tekent hij voor twee seizoenen – met nog een optie voor een derde jaar – in Zwolle.

Wachtkamer
Bij FC Den Bosch ziet men met lede ogen toe hoe andere clubs zich versterken, terwijl de eerstedivisionist zelf nog altijd in de wachtkamer zit. Jordania probeert al 351 dagen de aandelen van de club in handen te krijgen, maar nog altijd is onduidelijk of dit door kan en mag gaan. Tot er over die kwestie meer duidelijkheid komt, moet Den Bosch het doen met een sterk uitgeklede selectie.

Op de foto is Kersten in duel met Spartaan Lars Veldwijk (foto Gerald van Zanten).

Geef een reactie