Dylan van Schaik: niet terug naar huis

SCHIJNDEL/DEN BOSCH – Na drie seizoenen actief te zijn geweest in Den Bosch, keept Dylan van Schaik komend jaar weer zijn wedstrijden in z’n woonplaats Schijndel. Niet bij de plaatselijke RKSV, waar hij zijn opleiding genoot, maar in het keepersshirt van Avanti’31. “Ik hoop daar een lange, leuke, sportieve toekomst tegemoet te gaan.”

Twee jaar probeerde de nog altijd jonge Van Schaik (21) het bij BVV. Hij ontpopte er zich tot penaltykiller, maar een vaste plek in het eerste elftal bleef uit. Toen John Huisman hem vorig jaar benaderde om mee naar BLC te gaan, hoefde hij daar dan ook niet lang over na te denken. Hij werd er de eerste doelman en was lange tijd blij dat hij ‘aan iedereen kon laten zien dat ik minimaal in de 3e klasse thuishoor’. Totdat er een meningsverschil met de technische staf kwam, omdat Van Schaik had aangekondigd met een andere club bezig te zijn. “Op dat moment waren er meerdere clubs ge├»nteresseerd, dus heb ik dat eerlijk kenbaar gemaakt. Helaas trokken zij daaruit al hun conclusie en kwam ik op de bank.”

Het was Avanti’31 waar de Schijndelnaar mee flirtte. “Hun eerste keeper van afgelopen seizoen gaat stoppen, die gaat voetballen. Het gesprek met Henry van Wanrooij en Henri van Doornik sprak me enorm aan. Omdat ik ook weet dat Avanti echt een leuke dorpsclub is, met altijd veel supporters, besloot ik het te doen.”

Laatste uitstapje
Weer een nieuwe club dus. Op zijn leeftijd heeft Van Schaik er al verschillende gehad. Al vindt hij het zelf wel meevallen: “De hele jeugd keepte ik bij RKSV Schijndel. Ik ben alleen op stage geweest bij FC Den Bosch, TOP Oss, PSV, RKC en de KNVB onder 17. Daarna twee jaar BVV en een jaartje BLC. Die tijd is wat mij betreft nu voorbij. Ik heb er leuke en leerzame jaren gehad, maar ga er vanuit dat dit mijn laatste uitstapje is. Nee, terug naar huis ga ik niet. Avanti’31 is immers op de Boschweg en Schijndel aan de andere kant van het dorp. Maar ik hoop er wel een lange, leuke en sportieve toekomst tegemoet te gaan. “

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in Avanti'31, BLC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie