Rutten start aan avontuur in Serie B

DEN BOSCH – Vandaag start Moreno Rutten aan een hopelijk prachtig en sowieso sprookjesachtig avontuur. De 26-jarige verdediger maakte onlangs de transfer van VVV-Venlo naar Crotone en staat vanavond voor het eerst op het Italiaanse trainingsveld. 073voetbal sprak de Bosschenaar net na de aankomst in zijn nieuwe voetballand.

Lekker avontuur zeg! “Jazeker. Ik heb er echt heel veel zin in. Gisteren zijn we naar Italië gevlogen en vanavond beginnen we bij de club. Zondag gaan we twee weken op trainingskamp in de bergen, op tweeduizend meter hoogte, geloof ik. Ik kan dus meteen aan de bak, inderdaad.”

Crotone is komend seizoen, net als afgelopen jaar, actief in de Serie B, maar speelde daarvoor twee jaar lang in de Serie A, tegen alle grote clubs van Italië dus. Tijdens gesprekken en bij de presentatie kreeg Rutten er een steeds beter gevoel bij. “Mijn eerste indruk was dat het een gemoedelijke club is. In het stadion kunnen zo’n 17 à 18.000 mensen. Er spelen geen bekende namen bij Crotone, maar in de stad leeft het enorm. De mensen leven hier voor het voetbal.”

Strand en zee
De transfer kwam voor buitenstaanders dan misschien als een verrassing, Rutten is er zelf heel blij mee: “Ik kon verlengen bij VVV en nog twee clubs uit de eredivisie hadden interesse. Maar ik wilde graag naar het buitenland, een keer iets anders.”

Zaakwaarnemer Stefan Janssen bracht hem naar Italië en de afgelopen weken was hij druk met het regelen van allerlei zaken. Daarnaast trainde de rechtsback voor zichzelf, om zo fit mogelijk aan de aftrap te verschijnen. Vanaf nu is alles gefocust op het voetballen. En op het Italiaanse leven natuurlijk. “We hebben een appartement met uitzicht op zee, slechts tweehonderd meter van het strand vandaan.”

Geef een reactie