‘Jammer, maar ik zie ook wel kansen’

ROSMALEN – Maliskamp speelt komend jaar niet meer tegen clubs uit de 073-regio, maar moet langs de Maasdorpen, naar onder meer Ulysses, Herpinia, NLC’03 en Vesta (fusie Ravenstein en SDDL). Dennis Schulte baalt dat de Bossche clubs ontbreken, maar ziet in de nieuwe competitie tevens kansen voor de runner-up van de 4e klasse E van afgelopen jaar.

“Gedeeltelijk”, antwoordt de 25-jarige middenvelder annex verdediger op de vraag of hij blij is met de nieuwe competitie-indeling. “Ik had graag de Bossche teams behouden”, begint hij daarna aan zijn uitleg. “Wedstrijden tegen Wilhelmina en OSC zijn altijd wel leuk en we missen natuurlijk de derby met RKKSV. Het is jammer dat het opgesplitst is, maar ik zie ook wel kansen voor ons, dus wellicht pakt het goed uit. Ik ken natuurlijk niet alle ploegen, maar Avesteyn, Nulandia en Wilhelmina ontlopen we nu wel.”

Na het mooie seizoen van vorig jaar, waarin het net niet lukte om te promoveren, zijn de verwachtingen in de Maliskampse bossen hooggespannen. “We zullen er voor moeten zorgen dat we ook dit seizoen een kanshebber zijn om te promoveren. Het mooie is dat – net als vorig jaar – weer iedereen blijft. Ook onze keeper Jim Thewessen is teruggekomen op zijn eerdere besluit om naar OJC te verkassen. Het team is hecht. Hopelijk zijn we in staat om hetzelfde op de mat te leggen als afgelopen seizoen.”

Foto: Jean-Marc van der Els

Geef een reactie