Definitief nee voor overname FC Den Bosch

DEN BOSCH – FC Den Bosch en Kakhi Jordania hebben na bijna een jaar onzekerheid eindelijk duidelijkheid gekregen. Na een eerdere afwijzing door de licentiecommissie, eind maart, gingen club en beoogd eigenaar in beroep. De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken heeft nu de overname echter ook definitief afgekeurd.

Naar mening van de beroepscommissie is de herkomst van de financiële middelen onvoldoende aangetoond, zo meldt FC Den Bosch in een persbericht. ‘Hierdoor voorziet de beroepscommissie integriteitsrisico’s.’ De uitspraak van de beroepscommissie is bindend, tegen het besluit is geen beroep mogelijk. Jordania kan wel op persoonlijke titel een bodemprocedure starten bij de burgerrechter, maar de club is niet bekend of hij dit ook daadwerkelijk gaat doen.

“Dit proces hield de laatste maanden iedereen gegijzeld. We hebben als club nagenoeg stilgestaan, met liquiditeitsproblemen tot gevolg”, aldus Jan-Hein Schouten, voorzitter Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. “De consequenties zijn groot. We hebben tot 26 augustus uitstel gekregen om de begroting alsnog sluitend te krijgen, hebben nagedacht over alternatieve oplossingen en gaan die op korte termijn invulling geven.”

Foto: Henk van Esch
Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie