Leven na de dood voor Van der Linden

DEN BOSCH – Er is leven na de dood en dat geldt ook zeker voor Henry van der Linden. Begin mei werd hij nog op straat gezet door Haarsteeg, maar sindsdien is er veel gebeurd en inmiddels is hij buitengewoon content met zijn nieuwe bijbaan. “Ook volgend seizoen ben ik, samen met Paul Beekmans, trainer van de JO19 van FC Den Bosch.”

Een aantal jaren geleden, nog voordat hij hoofdtrainer werd bij CHC, trainde Van der Linden al jeugdteams van de Bossche BVO, zo vertelt hij aan 073voetbal. “De JO17 en JO19, met de lichting van Jort van der Sande, Zain Moghal, Jeroen Sterrenburg en Luuk Brouwers. Toen het Brabant United werd, gingen ze in de ochtend trainen en kon ik het destijds niet meer combineren met mijn werk.”

Niet lang nadat Van der Linden bij Haarsteeg plaats moest maken voor Roger Schouwenaar, werd hij weer gebeld door Mark Lakwijk. “Met de vraag of ik Paul de laatste zes weken wilde vervangen bij de JO19. Die ging samen met Erik van der Ven het eerste doen en kon de jeugd in die rol lastig combineren. Het leek me super om dat te gaan doen, ik had toch tijd over”, zegt hij met een lach. “Ik kon het met mijn huidige werkgever regelen en rolde er zo weer in. Er was intensief contact met Paul en nadat FC was uitgeschakeld in de play-offs, maakten we het samen af. Van beide kanten beviel dat zo goed, dat we komend seizoen samen verder gaan.”

Alles al vol
Geen eerste elftal meer dus, voor de voormalig trainer van CHC en Haarsteeg 1. “Nee, helaas niet. Je weet hoe dat werkt; alles zat al vol. Wel heeft een club uit Eindhoven nog gebeld, maar dat voelde niet goed. Maar dit vind ik een heel goed alternatief, hoor. Een mooie stap. Op het veld met grote talenten.”

Wat het voor Van der Linden ook bijzonder maakt is dat Sebastiaan van Bakel bij FC Den Bosch JO19 gaat voetballen. “Dat is heel leuk, inderdaad. Hij is vorig seizoen doorgebroken bij Haarsteeg, dus we kennen elkaar natuurlijk super goed. Een goed ventje is het ook. Hopelijk gaat ie stappen maken. Als ie zijn kopje erbij houdt en zichzelf de tijd gunt, kan ie er komen.”

Onder 21-competitie
Voor de Vlijmense aanvaller is het goed dat er waarschijnlijk een onder 21-competitie komt voor de BVO’s, vindt de trainer: “Daarin kan ie zich verder ontwikkelen. BelgiĆ«, Duitsland, Engeland, Frankrijk, veel landen om ons heen hebben zo’n competitie al. Ik denk de KNVB die aansluiting zoekt, om de ontwikkeling voor de laatbloeiers beter te begeleiden. Maar ja, of je dan ook voldoende teams hebt voor twee competities, dat betwijfel ik. Er zullen vermoedelijk wel amateurs bij komen. En ik ben ook benieuwd hoe de kleinere profclubs dat gaan invullen met hun onder 23-teams.”

Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie