Elf vragen aan… Jos Peltzer

ROSMALEN – Deze week in onze rubriek ‘Elf vragen aan…’ aanvaller Jos Peltzer, die afgelopen en ook komend seizoen zijn wedstrijden speelt bij OSS’20. De 27-jarige Rosmalenaar over onder meer het mentale aspect, het biljartlaken van Quick Boys, voormalig teamgenoot Virgil van Dijk en de onnodige degradatie van OJC Rosmalen.

Naam: Jos Peltzer, vernoemd naar mijn vader en opa, die ook Jos heten.
Geboren: 8 april 1992 in Tiel.
Club(s): Dat is een aardig lijstje. Sinds afgelopen seizoen voetbal ik bij OSS’20, daarvoor in chronologische volgorde OJC Rosmalen, FC Den Bosch, Willem II, RKC Waalwijk, De Treffers, TEC en Woezik.
Positie: Eigenlijk kan ik overal voorin wel spelen, alleen rechtsbuiten liever niet. Het liefst speel ik vanaf links.
Dagelijks leven: Sinds juli 2019 woon ik samen met mijn vriendin Julia op De Groote Wielen in Rosmalen. Ik werk bij Alpha Deuren Zuid-West in Houten en mijn hobby’s, naast voetbal, zijn tennis en wielrennen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben een creatieve speler die kansen voor zichzelf en medespelers kan creëren en daarnaast regelmatig zijn goals meepikt. Mijn zwakste punt is het mentale aspect. Ik laat nog wel eens mijn kop hangen als het minder gaat of wanneer ik niet lekker in de wedstrijd zit.
 2. Kunst- of natuurgras: Uiteraard het liefst op natuurgras, maar af en toe zijn natuurgrasvelden zó slecht dat je liever op kunstgras speelt. Bij O.S.S. spelen we onze thuiswedstrijden altijd op natuurgras, maar dat was afgelopen seizoen ook niet altijd om over naar huis te schrijven. We trainen vaak op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Een favoriete kleur heb ik niet echt. Ik heb heel veel verschillende kleuren gehad. Op dit moment draag ik witte schoenen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is het thuistenue van Ajax. Bij ons in de regio lijkt dat van BMC er erg op, dus kies ik die maar. We hebben toevallig nacompetitie gespeeld bij Quick Boys in Katwijk. Die hadden een erg mooi complex, met een hoofdveld als een biljartlaken in een soort kuil, beneden tussen de duinen. In onze regio steekt het complex van OJC er voor mij bovenuit.
 5. Mooiste voetbalmoment: Mijn debuut in de eredivisie voor RKC.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn dieptepunt is de periode dat ik het plezier in het voetbal volledig kwijt was en zelfs even ben gestopt met voetballen. Blunders zijn er ongetwijfeld ook, maar die ben ik helaas vergeten.
 7. Opvallendste teamgenoot: Mijn opvallendste (ex-)teamgenoot is zonder twijfel Virgil van Dijk. Bij Willem II, in de jeugd, was hij al heel goed. Maar dat hij een van de beste verdedigers van de wereld zou worden, had ik niet voorzien.
 8. Voetbalhumor: Bij Woezik waren er regelmatig een paar teamgenoten die geblesseerd waren, eerder naar binnen gingen en dan het nodige uithaalden. Zo hingen een keer alle schoenen aan het plafond en waren er een week later bij een aantal jongens hun kleren vervangen door carnavalskleding. Zo zijn er eigenlijk teveel verhalen om op te noemen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Er is niet echt iets wat ik nog per se wil bereiken in het voetbal. Het belangrijkste op dit moment voor mij is plezier in het spelletje. Dan zie ik uiteindelijk wel waar het me brengt.
 10. Beste speler uit de regio: Jesse Dibbets, afgelopen seizoen spelend bij OJC. Ik heb zowel met als tegen hem gespeeld. Helaas heeft hij heel veel pech gehad met blessures, anders was hij een stuk verder geweest dan hij nu is. Hij heeft nu een stap naar de 2e divisie gezet en ik verwacht dat hij het daar goed gaat doen
 11. Opvallendste regioclub: Ik vond het heel verrassend dat mijn oude club OJC gedegradeerd is. Gezien het spelersmateriaal was dat absoluut niet nodig.
  Wij hebben, met OSS’20, zelf boven verwachting gepresteerd. De periodetitel was de beloning, maar helaas was de nacompetitie teleurstellend.
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie