Rechter geeft Kakhi Jordania geen gelijk

DEN BOSCH – FC Den Bosch kan opgelucht ademhalen. De rechtszaak die Kakhi Jordania aanspande tegen de club die hij wilde overnemen, heeft voor de Georgische zakenman niet tot het gewenste resultaat geleid. Jordania mag, na het afketsen van de overname, van de rechter geen beslag leggen op de gelden van de club.

Jordania zegt bijna 4 miljoen euro te hebben ge├»nvesteerd en eist daarvan 810.000 euro terug, omdat FC Den Bosch dit geld aan andere dingen zou hebben besteed dan waarvoor hij het geld beschikbaar stelde. Volgens de rechter is dit echter niet aannemelijk geworden. Het belang van de club – dat er geen beslag wordt gelegd – moet bovendien zwaarder wegen dan het belang van de zakenman. Daarom krijgt hij er geen toestemming voor.

Door de beoogde clubovername ging vorige week definitief een streep. De KNVB staat dit, na onderzoek dat bijna een jaar duurde, niet toe omdat de herkomst van het vermogen van Jordania niet vastgesteld kan worden. FC Den Bosch heeft een alternatief plan, maar kon dat wegens de ontstane vechtscheiding met Jordania nog niet openbaren.

Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie