Regiospelers ruiken aan tweede divisie

DEN BOSCH – Een aantal spelers uit onze regio rook aan het einde van het seizoen nog aan de tweede divisie. Met OSS’20 speelde onder meer Tom Pijnenburg voor promotie naar Nederlands hoogst mogelijke amateurniveau. Samen met ons kijkt de Bosschenaar nog een keer terug op een geweldig seizoen. “Een prachtige ervaring.”

Rosmalenaar Jos Peltzer maakt zijn doelpunten op sportpark De Rusheuvel, Schijndelnaar René Geerts speelt sinds afgelopen seizoen bij de Osse derde divisionist en daarnaast maakt ook de 25-jarige Pijnenburg al vier jaar deel uit van de selectie van OSS’20. De eerste jaren bevond de club zich bovenin de hoofdklasse, maar nadat vorig jaar promotie een feit werd, mengde OSS zich ook een niveau hoger zomaar in de bovenste regionen. “Jammer dat we moesten afhaken in de titelstrijd, maar al met al kijk ik heel erg positief terug op afgelopen seizoen”, aldus Pijnenburg.

Daar heeft hij ook alle recht op. OSS’20 deed het immers, zeker als debutant, uitmuntend. “We hebben onze club verder op de kaart weten te zetten”, vindt de middenvelder. “We deden om de koppositie mee, maar zijn uiteindelijk blijven haken. Al waren er genoeg kansen, want ook veel concurrenten verspeelden punten.” De Ossenaren moesten genoegen nemen met een periodetitel, waardoor er toch voor een nieuwe promotie gespeeld werd. “In de nacompetitie hadden we Quick Boys meer pijn kunnen doen”, denkt onze gesprekspartner.

Wat anders
Een mooie ervaring noemt Pijnenburg het treffen met de Katwijkse grootmacht sowieso. “Quick Boys-uit is inderdaad wel wat anders dan ik in onze regio gewend ben. Je ziet gewoon dat zij qua organisatie een stuk groter en professioneler zijn dan wij. Dat is ook niet onlogisch, als je ziet wat voor financiële middelen ze hebben. Het was voor ons allemaal een mooie ervaring; veel publiek en een prachtige grasmat en locatie.”

Instromen
De eerste voorbereidingen op de nieuwe jaargang zijn alweer achter de rug. “Er zijn aardig wat jongens van BVO’s bij gekomen. Jonge gasten met ambitie. De concurrentie gaat ook weer erg toenemen, vermoed ik”, zegt Pijnenburg. “Onze doelstelling is eindigen in het linkerrijtje en het hoofdtoernooi van de KNVB Beker bereiken. Op het moment dat alle clubs, ook de grote, instromen, moeten wij zorgen dat we er ook nog bij zitten.”

Foto: Jeroen Engelen
Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie