Elf vragen aan… Matthew Maas

DEN BOSCH – Pas 21 jaar oud is ie, maar desondanks is Matthew Maas geen onbekende voor de liefhebbers van het regionale voetbal. De afgelopen seizoenen verwierf de Bosschenaar bij OSC’45 naamsbekendheid en komend seizoen hoopt hij die naam waar te maken bij BVV. In aanloop naar die jaargang schotelden wij hem onze bekende vragen voor.

Naam: Matthew Maas.
Geboren: 25 april 1998.
Club(s): TGG, BVV, OSC’45 en nu weer terug naar BVV. Ik speel daarnaast ook nog in de zaal bij DZV/De Biggelaar.
Positie: Ik heb afgelopen seizoen rechtsback gestaan, maar ik kan op heel de rechterflank spelen.
Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Den Bosch, werk bij Belo Clean Service en m’n hobby’s zijn voetballen en het gezellig hebben met vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is mijn snelheid en mijn zwakke punt is koppen. Puur omdat ik niet zo groot ben en de tegenstanders vaak langer zijn dan ik. Maar hoewel ik weinig kopduels win, spring ik wel altijd mee.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik speel het liefst op een goed natuurgrasveld, maar tegenwoordig zijn de nieuwe kunstgrasvelden ook fijn. Het maakt me dus eigenlijk niet veel uit.
 3. Kleur voetbalschoenen: Altijd felle voetbalschoenen, gewoon omdat ik dat mooi vind.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het nieuwe uittenue van BVV, wit met blauw, vind ik wel mooi. En BVV heeft ook wel een mooi, groot sportpark.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met OSC. Dat behaalden we in een goede competitie, want alle vier de bovenste ploegen promoveerden dat seizoen. En ik ben laatst met De Biggelaar 2 ook kampioen geworden.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat is toch het afgelopen seizoen, waarin we bijna laatste werden met OSC. Met de spelers die we hadden, hadden we hoger moeten eindigen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Sudir Shewdat, omdat hij al z’n hele leven bij OSC’45 voetbalt. Hij wilde eigenlijk stoppen, maar gaat waarschijnlijk toch nog een jaar door. Echt een clubmens en dat vind ik toch mooi.
 8. Voetbalhumor: Bij OSC was het altijd mooi met onze verzorger, Ton van Oss, die ons voor de wedstrijden met zijn uitspraken altijd aan het lachen maakte.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil proberen mezelf zo goed mogelijk door te ontwikkelen en op het hoogst haalbare niveau te gaan voetballen.
 10. Beste speler uit de regio: Imad Hamria, die heeft zó’n goede individuele actie. Bij hem weet je niet welke kant hij op gaat, want hij kan over twee benen.
 11. Opvallendste regioclub: Dat is voor mij OJC Rosmalen, omdat die in de omgeving het hoogst spelen. Ik ben wel benieuwd hoe zij het komend seizoen gaan doen, want ze hebben ook – net als wij bij BVV – veel nieuwe namen.
Foto: Jan Verhoeven
Dit bericht is geplaatst in BVV, Elf vragen aan, OSC'45. Bookmark de permalink.

Geef een reactie