De Laat wil weer meedoen met Helvoirt

HELVOIRT – Bij voetbalvereniging Helvoirt is het ook deze zomer weer uitermate rustig. De nacompetitie voor promotie was al na een ronde voorbij, maar de tweedeklasser raakt niet zo snel over de flos. We praatten bij met Rico de Laat, die geniet van de zomerstop, maar tegelijkertijd ook graag met ons vooruit kijkt naar het nieuwe seizoen.

Het verloop van de afgelopen jaargang is voor de kenners bekend: ondanks niet al te hoge verwachtingen werd meteen de eerste periode gepakt, maar daarna zat alles tegen. De ene na de andere speler raakte geblesseerd en op het veld kreeg Helvoirt ook onnodige tikken te verduren. “Waar het in de eerste periode vaak wel de goede kant op viel, was dat in de rest van het seizoen juist steeds de verkeerde kant”, aldus De Laat.

Komend seizoen hoopt de altijd en overal scorende aanvaller met een fitte selectie te kunnen beginnen. “En dat dan het hele seizoen zien vast te houden. Er is geïnvesteerd om – met verzorger/hersteltrainer René van Keulen en fysiotherapeut Pieter Vromans – een goede medische staf te formeren. Zo hopen ze korter op de blessures te zitten en het dus ook sneller op te lossen.”

Overhalen
De selectie van Helvoirt is, zoals eigenlijk ieder jaar, redelijk hetzelfde gebleven. “Alleen Remco Kivit is helaas gestopt”, zegt De Laat. “De groep wordt gelukkig ook wat breder, met de komst van een nieuwe keeper (Martijn Luijbregts van KFC Meer, red.) en middenvelder Christian van der Linden, die komt van Jong Brabant. Eigenlijk zou onze aanvoerder Roel Pullens stoppen, maar gelukkig hebben we hem over kunnen halen om toch nog een jaartje door te gaan. Hij is een heel belangrijke speler voor ons.”

In de nieuwe 2e klasse weinig opvallendheden. “Alleen SVSSS, Prinses Irene, Olympia’18 en Volkel zijn nieuw”, weet De Laat. “Ik verwacht dat Real Lunet de grootste titelkandidaat is, met de spelers die daar blijven en alle nieuwelingen die ze hebben gehaald. Voor ons weer een mooie derby erbij tegen Udenhout. Als we iedereen fit kunnen houden, dan ben ik ervan overtuigd dat we weer mee kunnen doen om nacompetitie af te dwingen. Maar dat zullen we vanzelf merken in de loop van het seizoen, dan praten we wel weer verder.”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Helvoirt. Bookmark de permalink.

Geef een reactie