Geen hoge latten bij Vermeers Nemelaer

HAAREN – Terwijl de eerste voorbereidingen op het nieuwe seizoen langzaamaan weer beginnen, leggen wij contact met Haaren. Daar gaat Nemelaer alweer de zesde aaneengesloten jaargang (en negende in totaal) in de 1e klasse in. Gaat er nog iets veranderen, vroegen wij ons af. Luuk Vermeer beantwoordt die vraag luid en duidelijk.

Het zal weinigen verbazen dat het antwoord drieletterig en nogal voor de hand liggend is: nee. Alhoewel, voor Nemelaer is het al heel wat dat er deze zomer twee jongens van buiten het dorp aansluiten bij de selectie. “Die willen kijken of ze het niveau bij ons aankunnen”, legt Vermeer de komst van Teun Verlouw (VCB) en Thomas van Esch (Jong Brabant) uit. “Verder zijn er weinig veranderingen. Twee A-junioren komen erbij. Sowieso allemaal leuke gasten voor in de groep, dat is ook belangrijk.”

Hoewel Nemelaer afgelopen seizoen op plaats 3 eindigde en nacompetitie speelde voor promotie naar de hoofdklasse, is en blijft het credo: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Geen hoge latten dus bij de eersteklasser. “Onze doelstelling is het linkerrijtje en zo snel mogelijk 32 punten zien te halen”, verduidelijkt Vermeer.

“Of het belangrijk is dat Joeri (Vugts, red.) blijft?”, herhaalt de middenvelder daarna onze vraag. “Natuurlijk. Die was afgelopen jaar aardig in vorm”, zegt hij over de 29 doelpunten die zijn teamgenoot in de competitie produceerde. “Met zijn goals heeft hij een groot aandeel gehad. Maar hij kan het niet alleen, we hebben iedereen nodig. Hopelijk hebben we niet zoveel blessures als vorig jaar. We hebben een goede selectie die het iedereen lastig kan maken. En met de jongens die erbij komen, worden we alleen maar sterker.”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Nemelaer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie